Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei -0.31%  Shanghai +0.52%  S&P500 +0.33% DAX futures +0.11%
Rolig avslutning på forrige uke hvor hovedindeksen ikke endret seg mer enn noen få punkter fra forrige mandag. Drakampen pågår fortsatt på om verden går under med handelskrig og høyere renter, eller om den ruller videre i et noe lavere tempo.
Asia handlet blandet, uten de alt for store bevegeslene.
Syltynn makrokalender idag, hvor Bubas Weidmann sin til tale etter close er det eneste som virker i nærheten av interessant

Mens vi venter på SEC sin etterforskning av Musk sine krumspring, så melder Reuters at oljefondet til Saudi Arabia er i samtaler med Lucid Motors om en vesentllig investering.
Lucid Motor har ikke kommet til produksjonsstadiet enda, men er ute og henter kapital for dette nå.
De er også basert i California, og har en prototype av en luksus sedan som sin første planlagte modell. Skal nevnes at disse samtalene fortsatt er på et tidlig stadie, og ei heller utelukker videre investeringer i Tesla. Dette er Saudi Arabia som vedde på flere hester i denne sektoren.

Vi er igang med det som historisk sett er årets mest volsatile periode.
Dette har ikke skuffet så langt, men det er lett å la seg bli skremt av plutselig store svingninger og katastrofe overskrifter. De gode positive nyhetene kan raskt drukne i denne støyen. Det poltitiske styrer mye av de kortsiktige bevegelsene, og siste uken så noen utviklinger til det bedre. Putin var blant annet på besøk hos Merkel, noe som er første gang siden Russland annekterte Krim i 2014. USA og Kina skal forhandle, dog på lavere nivå, før man potensielt kan se både Trump og Xi sammen en gang i November.
Tyrkia har også fått likvidifetshjelp, og flere medlemmer av EU mener man kan bruke det frosne forholdet mellom USA og Tyrkia til EUs fordel.

Avslutter med en graf som viser hvor ekstrem forskjell det har vært på utviklingen av amerikanske og europeiske banker det siste tiåret.

Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer