Morgenrapport Mandag

Nikkei -0.08%  Shanghai +1.20% S&P500 +1.28% DAX futures +0.48%

Sentiment: Mai måned!

Oljeprisen stiger over helgen og har ikke vært høyere siden november 2014. Det er Iran og Venezuela som nå får skylden for videre oppgang, selv om jeg mistenker at global etterspørsel er den reelle årsaken. Med økonomisk vekst, stiger etterspørselen etter energi, så enkelt er det. Pressen fokuserer at Israel ønsker å sabotere Iranavtalen, og at Conoco Philips er i ferd med å sikre seg oljeinstallasjoner eid av PDVSA (Venezuela) etter å ha vunnet $2 milliarder i en rettsak.

Relatert til Norske forhold, er det først og fremst Norwegian som før økte kostnader. Det betyr også at en potensiell kjøper av selskapet ikke trenger å ha dårlig tid. Driften er såpass svak og med økende kostnader, kan IAG ta tiden til hjelp. På fredag skrev jeg et innlegg som belyste problematikken rundt å “vente på et bud”.

-/ EN AV OSLO BØRS sine virkelige solskinnshistorier er Aker BP, som har steget fra 40 kroner til 260 kroner siden januar 2016. Det er to år og fire måneder siden, og slår vel alle referanseindekser som er mulig og oppdrive. I dag kom tallene og de deler ut 2.5 kroner i utbytte dette kvartalet også. Det betyr 10 kroner i året i direkteavkastning, cirka 4% årlig hvis du kjøper aksjen på dette nivået. I kvartalsrapporten skriver de at utbytte vil øke med 25% (50 øre +) fra 2019.

-/ NORDNET SIN eminente spareøkonom, Bjørn Erik Sættem, kastet en brannfakkel inn i bolig og sparedebatten på fredag da han publiserte et innlegg ved tittel: Dropp avdragene, sett pengene i aksjefond! Å tørre å si det mange mener, men er redd for å ytre står høyt i kurs hos meg!

-/ LES OM Danske Legosom nå har blitt et medieselskap. Fra plast til levende bilder, motsatt rekkefølge av Disney.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer