Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei -0.02%  Shanghai +0.39%  S&P500 +0.44%  DAX futures -0.03%


Hovedindeksen fortsetter med konsolideringen på høye nivåer, mens resten av Europa viste litt mer vilje. Amerikanske indekser lot seg ikke prege av de standardiserte shutdown overskriftene, og stengte på de høyeste nivåene noensinne. Med unntak av en rød Kospi, og en flat Nikkei, så starter Asia uken opp.
Dagen mangler de store makro begivenhetene, så Bank of Japan sin kvartalsrapport ikveld er eneste interessante begivenhet.

Government shutdown” har tidligere kun bydd på sidefyll for journalister, og således gitt liten reell påvirkning på marked og økonomi. Dette begynner å bli en årlig tradisjon, slik at markedet ser langt forbi støyen. Dette skal måtte pågå i flere uker før man begynner å se nevneverdige bevegelser i dollar, statsobligasjoner, og ikke minst aksjemarkedet. Den mest nærliggende effekten kan bli mangel på offentliggjøring av BNP og arbeidsledighetstall om ett par uker.

Mengden med fremtidskontrakter som satser på videre oppgang for olje setter nye rekorder, og tilsvarer over 1.1mrd fat. Long/short ration er på 14.6, som er det høyeste på 3.5år.
Når båter er så hardt lastet til den ene siden, så har den en lei vane av å tippe til den andre siden.
Spørsmålet er som alltid, når? Raffineriene har syltynne marginer på disse nivåene, og vil således ta vedlikehold tidligere enn planlagt under slike omstendigheter, og vinterkulden vil ikke vare evig.

Morgan Stanley derimot ser få faresignaler, og slår i bordet med at amerikanske E&Ps skal stige ytterligere 20% inn i Q2, på bakgrunn av normaliserte oljelager, bedrede balanser, lavere capex i forhold til cashflow, potensialet for økte utbytter, og at aksjene lagger oljeprisen og resten av markedet. Økt M&A aktivitet skal også kunne få festen til å vare forbi Q2.

Blockchain er et ord man bombarderes med om dagen. Dette er ikke helt uten grunn, da bruksområdene er så vide, og tids og pengebesparelsene er så store.
Louis Dreyfus, en av verdens største landbruks tradere, har gjort sin første blockchain baserte trade, sammen med banker som ING, Societe Generale, og ABN Amro.
60 000 tonn med soyabønner byttet hender, og blockchainen forenklet hele prosessen med kontrakter, kredittsjekker, og råvarekvalitets papirer.
Den kinesiske kjøperen sier at de hadde høye forventninger, og at bruken av blockchain leverte langt over disse. Operasjonen kan også følges i sanntid gjennom blockchainen, og risikoen for svindel er vesentlig mindre. Samme blockchainbaserte plattform har også tidligere blitt brukt til oljehandel.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer