Morgenrapport Mandag

En ny uke er i gang, men volumene kommer til å være svært lave ettersom det er fellesferie i Europa/UK og delvis i USA. I City i London er hele August sommerferiemåneden. Til manges frustrasjon kommer markedet til å fortsette opp, og nå er det store muligheter for at vi tar ut årsbeste. Hvorfor er jeg skråsikker på en oppgang? Fordi det ikke er noen grunner til at det skal ned, ingen nye “problemer” og resirkulering av velkjente utfordringer skremmer ikke investorene lenger.

-/ AKSJESTRATEG I BMO Brian Belski mener vi står foran et nytt stort rally. Hans “analyse” baserer seg på 10 års sykluser, og markedet har historisk gjort et monsterrally etter en 10 års periode med nullavkastning. VI gikk ut av denne perioden i Februar 2011, og skal i følge modellen begynne å klatre snart.

-/ EN PROFESSOR fra Wharton Business School og en eks aksjestrateg fra Merrill Lynch spår Dow Jones indeksen opp 30% de neste seks månedene. Billige multipler og billige penger vil kjøre aksjer opp når investeringslysten sagte men sikkert kommer tilbake.

-/ G20 LANDENE skal holde en telefonkonferanse om 2 uker, for å snakke om at de kanskje skal møtes sent september eller tidlig oktober, med formål å diskustere de stigende matvarprisene. Matkrisen kan bli høsten og vinterens store “problem”.

-/ KVAERNER leverte en knallsterk rapport forrige uke, og vil nå betale utbytte to ganger i året. De har ikke sett større oppdragsmengde i Nordsjøen på “flere tiår”. Bull for aksjen, bull for sektoren.

-/ DE SOM SPILLER På Yara i forhold til stigende kornpriser burde være forsiktig. UREA prisene falt forrige uke, og ligger nå under 370 USD per ton. Stigende kornpriser er sentimentindikator, UREA prisen er reelle inntekter for selskapet.

Husk aksjekveld hos Nordnet den 21. August. Da kommer Nordic Semiconductor, Vizrt og ThinFilm. Meld dere på nordnetskolen@nordnet.no og herligheten starter kl 17.00.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer