Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.67%  Shanghai -0.44%  S&P500 +0.00%  DAX futures -0.15%

Nå går det mot påske og aksjemarkedet har gitt oss ett utrolig show fra nyttår til denne første høytiden 3.5 måned senere. Hovedindeksen er opp 10.5% og S&P500 er opp svimlende 15% i denne perioden. Det ligger an til å bli ett av de sterkeste børsårene hvis det fortsetter slik, eller gir dette oss et signal om at vi nærmer oss en topp? Husk at børsene gjennom 2018 begynte å svinge med store utslag opp og ned, for første gang på tre år. Fortsetter dette i 2019 vil det være naturlig med en sterk korreksjon snart.

Seabird Explorationhenter 250 millioner kroner 10% under børskurs i en emisjon. Dette seismikkcaset har kostet langsiktige investor dyrt gjennom mange år. Ser man på grafen er det langt mellom opptrekkene, og utviklingen over tid er trist sorti. Til tross for dette oppstår det gjerne entusiasme etter større emisjoner. I slutten av 2017 hentet selskapet penger og kursen mangedoblet seg i etterkant. Da kunnevi lese om 23 år gamle Andreas Hofstad som tjente flere millionerpå å stille opp med penger da selskapet emitterte på lav kurs. Ikke bli overrasket om kursen stiger betraktelig fra 1.20 kroner som gårsdagens emisjon ble satt på.

Lese og lyttetips for påsken:

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer