Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.65%  Shanghai +2.63%  S&P500 +0.36%  DAX futures -0.00%

WOW, dette var en altfor komplisert matrise på fredags morgen tenker du kanskje. Men slapp av, den er ikke komplisert, den er bare nyttig.

Tallene i rutene er hva S&P500 kaster av seg gjennomsnittlig de neste 7 årene. Annualisert avkastning på det mest ekstreme er over 20% og det laveste 2%.

Horisontal akse (X aksen) viser utgangspunktet på prising av aksjene. Vertikal (y aksjen) viser utgangspunktet ved ledighetsraten. Nederst i venstre hjørnet står det 17.1 Det er avkastningene i de påfølgende årene når arbeidsledigheten er mellom 7-10% og aksjene handler på PE 7.7 til 11.8! Et godt ugangspunkt m.a.o. Lav prising og høy ledighet (ledig kapasitet.) Typisk etter resesjon eller finanskriser.

Det gir også et godt utgangspunkt hvis arbeidsledighet er lav, så lenge PE prisingen også er lav, der finner du avkastningen på 20.3%, nest øverst til venstre.

En av de verste posisjonene, er der vi er nå. Vi har rekordlav arbeidsledighet i USA 3.9%, og en PE på 18. Det vil i følge grafen gi en annualisert avkastning på 4.4% de neste 7 årene. 

-/ TO SKUFFELSER i går; Norwegian klarte ikke å bygge på positive nyheter rundt sikkerhetsforbedringer rundt de utsatte flyene fra Boeing. Aksjen handlet ned, og setter nye lave prisnivåer, dessverre. Kaoset fortsetter i Swedbank, der CEO ble sparket i går og aksjen børstanset. Kursen rakk å falle 4% før handelen opphørte.

-/ LESETIPS: Ett av de mest kjente britiske hedgefondene, som pionerte “global macro” traden. Alan Howard I Brevan Howard ønsker nå å endre strategi.Les portrettintervjuet her!

Egenpromo: På onsdag 27. mars lanserte BizBot en stor oppdatering av BizBot plattformen. Gjennom en testperiode har vi fått tilbakemeldinger og innspill fra brukerne som nå har bidratt til at design, brukeropplevelse og funksjonalitet har blitt forbedret betraktelig.

Vi har integrert dokumentflyt, signering og lagring i dashboardet. Vi har rendyrket porteføljetankegangen, gjort det enklere å logge inn, fjernet unødvendige handlinger og skapt en modulbasert plattform der man enkelt kan bygge nye applikasjoner.

Gå inn på www.bizbot.com og sjekk ut de nye endringene!

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer