Morgenrapport Fredag

Nikkei +1.05% Shanghai +1.39%S&P500 -0.28% DAX futures +0.52%

Ikke en veldig spenstig slutt på måneden, men slik har strengt tatt store deler av uken vært.
Oslo var blant de dårligere indeksene i Europa, mens det ellers ble handlet opp blant de ledende indeksene sydover.
USA avsluttet også måneden svakt i det rød, hvor markedet nå virker mindre og mindre affektuert av handelsavtale tweets og rykter.
Asia stiger på bedre enn ventet PMI fra KIna.
PMI fra Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og EU, arbeidsledighet i Tyskland, og EU, KPI fra EU og CPE fra USA, BNP fra Canadao, samt ISM fra USA er de viktigste punktene i dagens fulle makrokalender.

Kina sitt arbeide for å få mer plass i kapitalmarkedene gir resultater. MSCI øker vektingen av kinesiske largecap og midsize aksjer ytterligere inn mot mai 2020. Etttersom det er enorme mengder kapital linket opp mot MSCI World Index (ca. $700mrd i ETFer alene) så får dette ganske store konsekvenser for kinesiske markeder. Siden døren ble åpnet for Kina, så har utenlandske investeringer i kinesiske statsobligasjoner økt fra 2 til 8% de siste 5 årene, hvorav aksjer kun har andel på over 2%.
Med den nye vektingen så forventer Morgan Stanley at utlendingene vil investere mellom $100-220mrd årlig mellom 2020 og 2030.

Når det gjelder dagens tilstand i Kina så ser ikke tallene fryktelig gode ut, noe som gjør at spekulasjonene rundt ny stimuli er relevante. Sentralbanken gjør sitt for å spille ned forventningene om et storslipp av kreditt, men tallene fra de lokale styrene tilsier at de har er på vei til å hente mer enn 1 trillion Yuan(ca $150mrd) i obligasjoner gjennom Q1, som ventes å bli brukt på nye infrastrukturprosjekter.

Tabellen over er et godt verktøy uavhengig av synet ditt på Kinas vei videre. Er du bear så ser man enkelt hvilke råvarer som vil kjenne på at Kina står for mer, eller tilnærmet, halvparten av den globale etterspørselen.
Hvis du er mer positivt anlagt så er det flere råvarer som Kina såvidt har begynt å da del av.

Elon Musk lar seg ikke skremme av SEC selv etter å ha blitt bøtelagt, og nå nylig anklaget for forakt.
Han har teaset med Tesla nyheter som skulle komme igår kveld, noe aksjen har reagert opp over 7% på siste dagene.
Nyheten var at de endelig lanserer en Model 3 versjon til $35k, med levering (i Nord Amerika) på noen få uker. I samme slengen legger de ned samtlige fysiske forhandlere, en nyhet som de ansatte fikk samtidig som resten av verden. Billigversjonen av Model 3 har en rekkevidde på ca. 350km, og for ytterligere $2-3000 så får man yetterligere 10% rekkevidde, og sånn går stigen opp til den lengste rekkevidden på 520km til $43k.
Selskapet ser allerede mot Model Y, som skal være en Crossover mellom Model 3 og Model X, noe som haster mer enn noensinne nå som både Kia og Hyundai har sine vell så rimelige crossovere på vei til markedet, med rekkevidder nær sagt på linje med Tesla.
Prisene generelt er også kuttet for de øvrige modellene, så mange av de som la inn depositum for en Model 3 for noen år siden kan spare noen titusener, og samtidig få en bedre pakke. Vi får se om Tesla håndterer dette ved å oppgradere eksisterende bestillinger, hvis ikke står de forran et varelager problem.
Med $1mrd i obligasjoner som forfaller om noen få dager, og muligens noe overhypede nyheter så faller aksjen over 3% i etterhandelen.

Ray Dalio, grunnlegger av verdens største hedgefond Bridgwater, er rimelig aktiv på LinkedIn.
Her deler han sine tanker om det meste, men det mest relevante er selvfølgelig hans, og Bridgewaters, markedsyn. I hans siste innlegg forklarer han hvorfor han nå er vesentlig mindre bekymret for en resesjon i USA. Han frykter fortsatt at veksten vil avta etterhvert, men ser at Fed har kjøpt seg noe spillerom til å motvirke en del av dette. Europa og Japan derimot er helt hjelpesløse hvis vi skulle møtt en resesjon. Både ECB og BoJ er nedlesset med overblåste balanser og har tilsvarende lite spillerom på rentesiden.
Samtlige grafer av Brigewaters estimater finner dere i innlegget jeg linket til,

JP Morgan er ute med en ny rapport, dette er deres første Guide To Alternatives.
En god og gjennomgående rapport om alternative investeringer, hvor de går gjennom eiendom, infrastruktur, private equity, og ikke minst hedgefond.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer