Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.48%  Shanghai +0.81% S&P500 +1.06% DAX futures +0.00%

Presset mot Theresa May øker nå som hun må forsvare en ferdigforhandlet Brexit avtale. Fire statsråder forlot regjeringen i går, og det kommer flere i dag. Støttepartiet DUP krever hennes avgang, og nå starter den virkelige dragkampen der alt ligger i potten. Jeg vil bli overrasket hvis Theresa May fortsetter som statsminister over nyttår. Uten DUP har ikke de konservative flertall, og da rykker vi nærmere nyvalg. Resultatet av dette kan være at Jeremy Corbyn inntar Downing Street 10. Plutselig var det kanskje ikke så ille med EU sine åpne markeder og liberal økonomisk politikk allikevel når alternativet er et isolert “selvstendig” UK med en radikal sosialist ved roret. 

Hva betyr dette for din portefølje? Steve Eismann, forvalteren som forutså og shortet subprime gjenfortalt i filmen og boken “The Big Short”, kaller UK den største risikoen i verden akkurat nå. Han har shortet 2 banker i påvente av mer Brexit kaos, men står klar til å shorte alle 50 hvis Corbyn tar over roret.

“Corbyn’s a Trotskyite. Now I know my Trotskyites well and I know you don’t want to be invested in the UK if a Trotskyite is prime minister.”

-/ NÅ ØNSKER telekomleverandøren ICEå notere seg på Oslo Børs. De planlegger å hente 3 milliarder kroner på verdsettelse 8-11 milliarder kroner. I følge mine kontakter i finansbransjen kan timingen være klønete, da det er 13 større IPO dealer i det nordiske markedet akkurat nå. Det kan være uheldig mange noteringer under en børskorreksjon. Husk at disse vinduene lukker seg når første deal feiler. Da kan det gå 3-6 måneder før det åpner seg igjen.

-/ LESETIPS: Dette er den mest lærerike og informative artikkelen om selvkjørende biler og økonomisk potensialet / forretningsmodeller. Intervjuet med CEO Jim Hackett i Ford, som skal ha en selvkjørende bil på gaten i 2021. 

-/ GODE NYHETER for Einar Aas, da han har kommet til enighet med sine kreditorerom en avtale, der de tar en haircut og han avhender sine formuesgoder. Krafttraderen har egenhendig bidratt med enorm likviditet og prisdannelse i det nordiske markedet, noe som har kommet alle til gode. I tillegg har han generert store inntekter for Nasdaq, både på rene avgifter, men også “market building”. Det ville vært rart hvis man ikke delte regningen i etterkant!

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no / BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer