Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.39%  Shanghai +0.25%  S&P500 +0.45%  DAX futures +0.30%

Sentiment: Konsolideringsfase!

Vi legger bak oss et OK døgn i aksjemarkedet, der mange toneangivende indekser kan notere seg en liten oppgang. Det er verdt å merke seg at S&P500 handler 1.5% fra forrige topp, men også 1.5% fra forrige markante bunn. Disse nivåene kan bli viktig for videre vei da de åpner himmeltrappen eller kjellerlemmen frem til sommeren. Mest sannsynlig konsoliderer vi rundt dagens nivå, noe som ikke er uvanlig etter en korreksjon.

Co-president i JP Morgan, nummer to under Jamie Dimon, skapte overskrifter i går da han spådde en 40% børskorreksjon fra dagens nivå. Tidsperspektivet var over de neste to årene, og årsaken var rekordhøye aksjekurser kombinert med innføring av handelsbarrierer. Selv etter korreksjonen vi har sett i Q1 er PE nivåene høyere enn før finanskrisen i 2008.

-/ FÅ MED DERE siste utgave av #Pengepodden, der Anders Skar intervjuer Lene Refvik i Aksjenorge. Her er temaet aksjesparing og de gjennomgår veldig mye spennende statistikk.

-/ I DEN SISTE utgaven av #Markedspuls snakker Tom Hauglund om børsnoteringen av Spotify, og hvordan den potensielt kan tynges av innsidesalg da alle selgerne er innsidere som har vært aksjonærer i lang tid. Den rare dynamikken oppstår fordi selskapet ikke gjør spredningssalg. Jeg tror Spotify har en gjennomtenkt plan med dette, og ser ikke bort i fra at de som MÅ kjøpe på noteringsdag (alle indeksfondene) kommer til å betale dyrt.

Jeg har lurt på hvorfor Bitcoin, Ethereum og alle de andre omsettbare verditokens faller sammen med aksjemarkedet, akkurat som de plutselig var en del av “risk on / risk off” finansmarked. Det er jo bare spekulasjoner fra min kant, at større institusjoner kom inn sammen med listing på CME og CBOE, men verdt å merke seg uansett. Kjedelig hvis ikke kryptoassets kunne være en ukorrelert råvare som kunne avlaste aksjemarkedet i dårlige tider.

Akkurat i går gid S&P500 og Bitcoin hver sin vei, ettersom sistnevnte deiset ned til $8.800. Da ønsker jeg dere god helg med denne legendariske overskriften fra CNBC i fjor…

                              

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer