Gå til hovedinnhold

Moody’s senket Wall Street tirsdag. Novo Nordisk og Eli Lilly i fokus

Bankaksjene la en demper på Wall Street tirsdag etter at verdens største ratingbyrå, Moody’s, nedgraderte en rekke amerikanske banker. Novo Nordisk løfte den danske børsen 9%.

Disclaimer: Det er viktig å påpeke at denne børskommentaren er ment som generell informasjon, og skal ikke forstås som investeringsråd. Formålet er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene, for å øke forståelsen og kunnskapen om disse områdene.

Morgenrapport – onsdag 9. august

  • Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,9%, eller innenfor intervallet [0,5, 1,3]%

Våre spådommer, utarbeidet klokken 07:45 i dag, baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag.

USA

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) falt -0,6 prosent i snitt i går.

Bankaksjene la en demper på Wall Street tirsdag etter at verdens største ratingbyrå, Moody’s, nedgraderte en rekke amerikanske banker. Denne nedgraderingen skjer en uke etter at Fitch Ratings reduserte den amerikanske kredittverdigheten fra AAA til AA+. Mange investorer forventer nå en serie med nedgraderinger av utenlandske banker også. Som følge av dette opplevde banksektoren i mange land fall i går. Det er imidlertid verdt å merke seg at Moody’s påpekte at de anser den amerikanske banksektoren for å være robust.

Danske Novo Nordisk, som er Europas nest største børsnoterte selskap, offentliggjorde svært oppløftende medisinske resultater knyttet til deres medisin mot fedme i går. Selskapet fokuserer på behandling av diabetes, fedme og sjeldne blod- og endokrine lidelser. Selskapets aksjer steg med 17,2 prosent, og løftet samtidig den danske børsen med hele 9 prosent. Novo Nordisk konkurrenten Eli Lilly ble også dratt med i dragsuget.

Eli Lilly and Co (14,9%), Organon & Co (9%), Broadridge Financial Solutions Inc (6,4%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens International Flavors & Fragrances Inc (-19,4%), Sealed Air Corp (-9,5%), Dexcom Inc (-8,9%), endte på bunn.

ASIA

De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) er opp 0,1 prosent i snitt onsdag morgen.

Inflasjonen i Kina falt forrige måned, og det er første gang på to år. Selv om dette var ventet, indikerer det at den kinesiske økonomien har utfordringer med å gjenoppta veksten etter tre tøffe pandemiår. Det er forventet at myndighetene i landet vil introdusere en rekke stimulerende tiltak for å kickstarte økonomien. Dette vil forhåpentligvis bidra til økt vekst, ikke bare i Kina, men også globalt.

Renter, valuta og råvarer

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 85,91 dollar per fat, opp 1,6 prosent fra tirsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er opp 1,2 prosent i samme periode. 1 USD koster i skrivende stund; 10,25 NOK, 10,7 SEK, 6,79 DKK og 0,91 EUR, mens 2 -og 10 års renten i USA ligger på hhv. 4,76 og 4 prosent. Både to- og tiårs renten er uendret fra tirsdagens nivåer.

De svake tallene fra Kina i natt kan tenkes å svekke oljeprisen på kort sikt. På lengre sikt derimot kan etterspørselen etter råvarer, inkludert olje, ta seg opp dersom landets myndigheter klarer å stimulere veksten igjen. Det er også viktig å understreke at OPEC-landene, med Saudi Arabia i hovedrollen, spiller en sentral rolle i oljemarkedet, i hvert fall på kort sikt. Dette fordi de justerer det globale tilbudet fra måned til måned for å forhindre prisfall.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer