Markedspuls uke 11 – Bearmarked olje, bullmarked aksjer

Er det lys i tunellen på Olje- og Oljeservicemarkedet? Hva har vi i vente, og hvordan kan du tjene penger på det? Ellers er jo aksjer i et skikkelig bullmarked. Nyt det, og handle riktig.

Temaer og tidspunkter i dagens Markedspuls:

  • 00 – 07:15 Oljemarkedet
  • 07:15 – 10:00 Norsk Oljeservice
  • 10:00 – 13:35 Aktivt forvaltede fond – Med eksempel Alfred Berg Gambak
  • 13:35 – 16:20 Hvor gammelt er dagens bullmarked, og hvordan bør du agere?
  • 16:20-24:16 Teknisk gjennomgang av indekser, olje, valuta og noen aksjer

For opptak av et nylig webinar med forvalterne av Alfred Berg Gambak, klikk her. For å se videoen i større format, benytt denne linken til vår kanal på Youtube. Nylig publiserte jeg en liste over aktuelle bøker å lese for aksjeinteresserte. Den er her.

Noen forklaringer

Markedsoppdateringene holdes av Karl Oscar Strøm, Investeringsøkonom Nordnet. Det vil bli vist skjermbilde fra PC’en min, og jeg bruker Infront som informasjonsverktøy. Det er det mest avanserte verktøyet vårt for markedsinformasjon og inneholder nyheter, aksjekurser, charts/diagrammer, chat, internasjonale indikatorer samt en masse forholdstall og estimater. Programmet er det mest brukte verktøy for profesjonelle tradere og meglere i Norge. Ta kontakt med kundeservice hos Nordnet for gratis 14 dagers prøveperiode. Kursdiagrammer kalles charts, og den historiske kursutviklingen kan vises på mange måter. Vanligst er linjediagram der historiske kurser vises som en linje. Jeg foretrekker Candlesticks som gir mer informasjon. Der vises hver dags kursutvikling som et stearinlys (candle) med et bredt parti som er enten grønt eller rødt, samt med en hvit strek i midten. Slik:

OBX 04.06.2014
Et standard chart fra Infront. Tidligere kjent under navnet The Online Trader

Hvert “stearinlys” angir en dags kursbevegelse. Den tynne streken i midten indikerer høyeste og laveste kurs i løpet av dagen, mens den tykke delen indikerer åpning og stengning. Er den tykke delen grønn har kursen åpnet lavt og stengt høyt. Er den rød er det motsatt. Det er derfor lett å se hvilken tendens som er i markedet. Les mer om candlesticks herØvrige linjer: Jeg viser 4 glidende gjennomsnitt. Lys grå er 10 dagers, mørkere blå er 20 dagers, grønn er 50 dagers og blå er 200 dagers glidende snitt. Nederst i kursdiagrammet vises daglig omsetningsvolum som en grå stolpe. I ruten i midten vises en såkalt momentumindikator, og jeg bruker her modellen som kalles MACD (moving average convergens divergence). Tolkningen av denne kan du lese om herSpørsmål og forslag til temaer på de ukentlige markedskommentarene mottas gjerne. Benytt kommentarfeltet under artikkelen, eller send meg en melding på Twitter.

Toppbildet er fra KIZAZ. Vi oppfordrer ingen til å prøve dette stuntet.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter@KarlNordnet Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
6 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
11.03.2015 15:44

Skulle ønske at en av dere på Nordnetbloggen kunne lage en liste ala Reformed Broker hver dag om dagens “must” av lesestoff.

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
16.03.2015 14:19

Ja. Det er vel bloggeren Richard Paulsen som kommer nærmest dette. Jeg har ikke tid, rett og slett.

Gjest
Gjest
11.03.2015 18:21

Shale oil = skiferolje på norsk. Som du nevner finnes dette utenfor kysten vår også, men så vidt jeg vet er det ikke lønnsomt å utvinne det offshore. Det var det ikke i fjor heller.

Takk for interessant video!

Mvh petroleumsingeniør

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
16.03.2015 14:18

Hei, og takk for tilbakemelding. Dette har du sikkert rett i. Det var tradisjonelle oljereservoarer jeg refererte til utenfor kysten. Vet ikke om det er skiferolje der også. Men jeg vet at skifer av ulik art er en veldig vanlig bergart, og det var eksempelvis mye av det på Hadeland der jeg vokste opp. Man kunne se det var gammel havbunn, med mye fossiler etc i. Om noe av den er oljeførende kjenner jeg ikke til, men noe av det ble kalt alunskifer, og var … farlig ble det sagt. Skiferoljeforekomster fins som du vet mange steder i verden. Det… Les mer »

Gjest
Gjest
12.03.2015 19:17

Selv om det på et tidspunkt i Bibelen var bullmarked av fisk og brød, så er nok ikke ordtaket om å lære en mann å fiske hentet herfra

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
16.03.2015 14:14

Du har rett. Det er faktisk et gammel ordtak fra Kina, visstnok fra Confucius selv:

“Gi en mann en fisk, og han har mat for en dag. Lær en mann å fiske, og han har mat hele livet.”

Så sant, så sant.