Markedet pusher igjen.

Alle aksjeindeksene stiger på meldinger om fredsamtaler i Ukraina. Nå er jeg ikke sikker på om det er hele bakgrunnen til at risikosentimentet forbedrer seg, ettersom vi er i et langt bullmarked og da vil kjøperne jage aksjer så fort de ser en potensiell trigger. I går skrev jeg om en reversering lavere, men fasiten ble at indeksene skjøt opp. Det viser igjen hvor farlig det er å shorte aksjer eller indekser.

Neste uke er det prising på Alibaba noteringen, og som jeg har skrevet tidligere; Slike store emisjoner, fører til økt fokus på et positivt budskap og bringer flere penger inn i markedet. Således kan man argumentere for at hele markedet drar nytte av oppmerksomheten et enkelt selskap skaper.

Det er rart at Archer ikke ser høyere volum i dag, ettersom Halliburton nettopp har oppjustert 2015 inntjeningen på en oljekonferanse. De sier at alle shale og olje aktiviteten går over forventning, og det er fullt trøkk i landbasert oljeproduksjon i USA. Dere ser kanskje at John Fredriksen sin Hemen Holding har forlenget en TRS avtale der i dag, på 8 millioner aksjer. TRS betyr Total Return Swap, og er en måte å finansiere aksjekjøp på, tilnærmet lik terminer. Selve kjøpe foregår slik at meglerhuset kjøper aksjer, pakker de inn i en TRS og tilbyr eksponeringen til kunder, der de får avkastningen eller tapet på oppgjørstidspunktet. Aksjer bytter aldri hender, men kunden får dra nytte av en eventuell kursbevegelse. Grunnen til at Fredriksen og Trøim er storforbrukere av TRS’er er fordi det ikke påvirker eierforholdet eller er flaggepliktig.

RCL har solgt sin eldste båt, og analytikerne liker at flåten nå fremstår som “nyere” og med fueleffektiv. Fondsfinans har satt kursmål 420 kroner.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
03.09.2014 19:58

Eierforholdet under en TRS er vel reellt og meldepliktig? De melder jo hver gang det inngås en og hver gang den rulleres. Store deler av SDRLs andel i SEVDR er finansiert med en TRS, men de har fortsatt 50,1% i eieroversikten, stemmer for hele andelen og utløste flagge- og budplikt sist de handlet i fjor sommer..

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
10.09.2014 15:50

TRS aksjer er ikke stemmeberettiget.