Gå til hovedinnhold

Månedsrapport September 2023 – Sissener AS


September ble en bra måned for Sissener Canopus, med solid positiv avkastning både absolutt og relativt til ledende aksjeindekser. Fondet endte måneden opp 4,1%, noe som var vesentlig bedre enn Oslo Børs Fondsindeks som steg 2,0%, STOXX 600 (Europa) som falt 1,6% og S&P500 (USA) som falt 4,8%. Med denne gode måneden er Sissener Canopus opp 2,2% for året, og fondet er opp 11% siden forrige bunn i slutten av juni. Porteføljen hadde en gjennomsnittlig markedseksponering på 42%. September var et godt eksempel på kraften i porteføljesammensetningen til Sissener Canopus. En portefølje bestående av solide selskaper med god kontantstrøm, kombinert med bruk av indekssikringer viser seg å fungere godt, spesielt i et usikkert marked.

Les rapport for Canopus her.


I september var Sissener Corporate Bond Fund opp 0,8%, og er med det opp 7,9% så langt i år. Også denne måneden bidro kupongene til mesteparten av avkastningen. Primærmarkedet tok seg som vanlig opp igjen i slutten av august, og september ble den mest aktive måneden i kvartalet hva nyutstedelser angår. Fondet tilbyr ved utløpet av september fortsatt en yield på omtrent 10% med en gjennomsnittlig tid til forfall på 2,6 år. Porteføljen består fortsatt i stor grad av obligasjoner med flytende rente, og skulle trenden med økte renter vi har erfart etter sommeren vedvare vil dette komme fondet til gode alt annet likt.

Les rapport for Corporate Bond Fund her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer