Gå til hovedinnhold

Månedsrapport februar 2022 – Sissener AS

Sissener Canopus falt 1,3% i februar med en gjennomsnittlig markedseksponering på 41,4%. Etter årets to første måneder er fondet ned marginale 0,3%, mens Oslo Børs, her representert ved OSEFX (Oslo Børs Fondsindeks) har falt 1,6%. STOXX 600 (Europa) og S&P 500 (USA) er ned henholdsvis 6,9% og 8,0%. Avslutningen av februarmåned ble sterkt preget av Russlands invasjon av Ukraina. Krigen er svært tragisk fra et menneskelig perspektiv, og hva konsekvensene blir er fortsatt vanskelige å spå. Denne usikkerheten har manifestert seg i vesentlig høyere markedsvolatilitet, fallende aksjeindekser samt stigende energi og råvarepriser. At porteføljen har holdt seg såpass bra så langt i år gir oss rom til å være opportunistiske i forhold til den totale markedseksponeringen.

Les hele rapporten til Sissener Canopus her.
Sissener Corporate Bond Fund fikk sin første negative måned på to år og endte måneden ned 1,1%. Denne negative utviklingen har fortsatt gradvis de første dagene i mars, men i skrivende stund virker det som det har stabilisert seg noe. Vi har vært opportunistiske kjøpere og er godt posisjonert til å gjøre gode kjøp dersom prisene holder seg her nede eller faller ytterligere. Generelt har vi fortsatt en forsiktig tilnærming til markedet og beholder en balansert og veldiversifisert portefølje uten noen som helst direkteeksponering mot Ukraina. Fondet har fortsatt en solid kontantposisjon, i stor grad drevet av flyt av penger inn i fondet, og potensiell likviditet i form av korte obligasjonslån utstedt av relativt solide selskaper som ikke har falt nevneverdig i kurs. Nevnte obligasjoner kan selges og reinvesteres i lengre obligasjoner om eller når vi synes timingen er riktig. Vår strategi ellers står fast, og vi vil hovedsakelig låne ut til solide selskaper som vi kjenner godt med relativt forutsigbar kontantstrøm og god eierstyring.

Les hele rapporten til Sissener Corporate Bond Fund her.

Les mer om Sissener Canopus og Sissener Corporate Bond her.

Med vennlig hilsen,

Team Sissener

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer