Labor Day

Volumet er forsåtelig nok tynt i dag, ettersom Wall Street er stengt på grunn av Labor Day. Ser man på de mest omsatte aksjene på Oslo Børs forstår man hvorfor hovedindeksen gjør det best av sine europeiske konkurrenter. Statoil stiger hele 2.5%, og det trekker f.eks OBX indeksen opp hele 0.5% alene. Som jeg har skrevet tidligere ligger bevisbyrden på pessimistene, det er de som hele tiden må finne argumenter for at markedet skal korrigere. Minste motstands vei er opp, og nå som investorene ikke blir skremt av Ukraina, ISIL eller andre geopolitiske hendelser, ser jeg ingen grunn for at det gode sentimentet ikke fortsetter. 

Det er sikkert mange som ønsker å treffe bunnen i seismikkaksjer, men se på grafene, her er det mange som har bommet tidligere i sommer. PGS stiger mest av oljeaksjene i dag, men er fortsatt under nivået fra forrige torsdag. Dette markedet forandrer seg ikke over natten, og investorene i seismikkaksjer er avhengig av oppjusterte letebudsjetter hos de store oljeselskapene, og hva er utsiktene til det akkurat nå?

Både futures og spotrater faller igjen, men husk at det er mandag og tynt volum. Storyen på Golden Ocean er at Carnegie var ute med en analyse på fredag, der de fryktet forbud på kinesisk kullimport. Etter hva jeg hører fikk de en stor ordre, og nå begynner både “analysen” og ordren å bli historie. Naturlig nok stiger aksjen, og jeg tenker at dette er en kjøpsmulighet. Det er ikke vanskelig å tro på at vi ser 11 kroner igjen innen få uker.

I følge DNB er aktiviteten innen M&A (oppkjøp og fusjoner) opp 56% i første halvår sammenlignet med første halvår 2013. Volumet er fortsatt halvparten av hva det var i 2007, men det var jo en helt spesiell tid. Husk at optimistene håper på økt bruk av de rekordstore kapitalreservene som selskapene sitter på, gjerne til oppkjøp av konkurrerende virksomheter.

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
27.12.2014 11:08

Right onih-ts helped me sort things right out.