Kl 18.00: Ikke vent på det!

Hvis man er usikker på markedet, så gå i cash. Ikke snu 180 grader og short for deretter å tro at markedet skal falle. Børsen kan stige lenger enn du kan holde deg likvid, og selv om jeg gjentar meg selv så er det såpass viktig at det vil avgjøre suksess eller ikke.

Acta gikk i dag, og jeg innrømmer gladelig at jeg var for konservativ i morgentimene, men men volumet er heller ikke der at jeg kan inkassere noen seier. Caset er bull fordi de har mange milliarder i låste midler, som bare ved en “retaining” faktor på 50% vil skape gode inntekter. I tillegg har “sparebransjen” ut over den fine jobben Nordnet gjør ved at dere kan velge selv, tatt en skikkelig hit. Det er få meglerhus om nå ringer opp kunder for å selge de produkter som meglerne tjener gode penger på, og det skal vi alle være glad for. Når det er sagt, så er det flere fondsforvaltere som har som formål å replikere indeksen med minimale kostnader, som kan være attraktive hvis man ønsker eksponering mot egenkapitalmarkedet.

Min gamle læremester, som forblir navnløs inntil videre, var veldig “basic” i investeringsfilosofien sin. Enten går et produkt, aksje, råvare opp eller ned, alle fine innpakninger er fordyrende ledd til forbruker. Hvis du investerer i en indeksbasert fond eller forvalter, så er det fordi du tro aksjemarkedet/egenkapitalen skal bli priset høyere som følge av gode tider. Hvorfor gjøre det vanskelig? Enten tror du aksjer skal opp eller ned, invester deretter med minst mulig kostnader. Hvis du mener oljeprisen kommer til å snitte $110 neste år (det gjør ikke jeg), så er det ikke gitt at STL og SDRL er beste investeringen. Hvis råvaren er utgangspunktet ditt, så burde du finne en renest mulig eksponering mott “traden”. Aksjemarkedet bærer med seg mye basisrisk, og således må du mene innerst inne at riggmarkedet skal stige som FØLGE av høy oljepris, før du kjøper SDRL. Dette er bare et kjedelig hjertesukk til alle de som tar ukorrelerte “bets” uten å vite det!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer