Kl 14.41: Fortsatt ingen klarhet..

… om bunnen er satt eller ikke. Volume var på 1 mrd. kr for en time siden, og den begredelige aktiviteten frister ingen nye penger inn i markedet. Det knytter seg store forhåpninger til morgendagen, og jeg er redd investorene kan bli skuffet. ECB har vært den minst aggresive av alle sentralbankene, og slappe børskurser i forkant kan tyde på at det er få andre som håper på en kraftsalvo. For hver time som går og markedet ikke stiger, jo større er sjansene for at vi har ett legg til ned.

Sjefen i Norske Skog kjøpte aksjer i eget selskap, og doblet nesten beholdningen sin. Det ligger kanskje noe i det at selskapet nærmest har halvert seg i verdi gjennom mai måned (6.1 til 3.4), og da er det alltid godt å vite at ledelsen bruker egne midler på aksjekjøp. Ut over det er jeg ikke spesielt glad i sektoren, og tror med hånden på hjertet at vi om få år har sluttet å lese papiraviser. Thomas Nielsen i Pareto går også for kjøp, og han har en sterk track record i aksjen.

OPPDATERING kl 17.15: Jeg ser ingen grunn til å sitte med risiko inn i morgendagen. Det er ingenting med børsutviklingen, volumet eller nyhetsflyten som tilsier at urolighetene er over. PGS er blant de sterkeste OBX aksjene, og den kommer sikkert til å løpe videre på gode nyheter i morgen, men jeg hadde solgt meg ut i dag ettersom å vedde på selve avgjørelsen til ECB er noe annet enn å spille på forventningene i forkant.

OPPDATERING kl 21.17: Couche-Tard har valgt å gå bort fra kravet om å eie minimum 90% av aksjene i Statoil Fuel & Retail. Det betyr egentlig at de er fornøyd med det de har, og kan tvinge de som ikke har solgt til å sitte i en minoritetsposisjon. Mest sannsynlig har de all makt uansett, og således er det ikke noe grunn til å holde kursen oppe med et stående bud.

Totalmarkedet finner støtte i USA nå, og bankene leder an den skjøre oppgangen. Det er snakk om en stor koordinert aksjon i morgen, men jeg ser ingen grunn til å handle før dette er faktum og ikke bare et “håp”. Dog hadde jeg aldri sittet short her, bevegelsen kan bli voldsom når den først kommer.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer