Kl 13.13: Gode tall fra JPMorgan.

Inntjening per aksje ble 1.3 USD, og det er over 10% bedre enn ventet. Jeg må ta forbehold om at det ikke er noen rare “one offs” eller regnskapsakrobatikk som har generert bedre resultat. Det er ingen jubel på børsen enda, og jeg står fortsatt ved at dette blir en “pause” dag og dermed begrenset oppside.

Awilco Drilling (AWDR) har fått kontrakt på en av riggene sine til 300.000 USD per dag. Så lenge de to riggene til AWDR er sysselsatt til over 200.000 kr dagen, kan selskapet betale utbytte på 5-15 kr i følge Sparebanke 1 Markets. Dagens kurs er 43, og da blir avkastningsyielden 11-35% i året. Analytikeren regner hjem et prismål på 65-75 kr, basert på disse dagratene. Selskapet virker billig. Den høye oljeprisen gjør at oljeselskapene intensiverer oljeproduksjonen der de kan, og det er derfor vanskelig å ikke være en positiv til riggsektoren.

YARA er en av de sterkeste OBX aksjene i dag, og det snakkes om en tender fra Pakistan på 300k ton UREA. Ryktene sier også at det er gjort over 510 USD per ton i pris. Aksjen har ikke gjort de store utslagene enda, tatt momentumet i underliggende råvare i betraktning.

Ref. min tidligere kommentar om at kinesiske myndigheter vil gjøre alt de kan for at veksten i landet øker, hevder en analytiker fra JPMorgan at den økonomiske aktiveteten vil sette fart allerede i andre halvår. Hun forventer tre til fire kutt i reservekravene til bankene, noe som vil stimulere til økte utlån.

OPPDATERING kl 16.01: Til tross for gode tall er JPMorgan ned -1.8%, og trekker med seg hele banksektoren. Kanskje aksjen har steget for mye i forkant, ettersom den er opp +35% i år, eller så ligger det ting i regnskapet som gjør at EPS tallene gir investorene et skjevt inntrykk av virksomheten. Alt i alt har det vært en god uke, der markedet sparket i gang på tirsdag kveld og stoppet opp i dag med ukens laveste volum. Nå er det helg, og faller markedet videre i kveld kommer det kanskje gode kjøpsmuligheter allerede på mandag.

OPPDATERING kl 16.38: Goldman Sachs forventer ikke at forårets gjeldskrise i EU blusser opp igjen på grunn av disse fire faktorene: 1. Samtlige risikoland har innført store utgiftskutt. 2. Bedre samkjøring av den økonomiske politikken innad i EU. 3. Sikkerhetsnett i form av sentralbank med flere verktøy 4. Billig LTRO finansiering for bankene har gitt pusterom og avverget fundingkrise. Ha en god helg.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer