Kl 11.24: Motstand!

Markedet snudde ned fra OSEBX 422 forrige fredag, og det samme nivået har betydd motstand tidligere i år. Jeg er sjelden beinhard på nivåer, ettersom de bare betyr noe frem til de ikke betyr noe allikevel. Settingen er uansett at markedet gjør små utslag, og etter to gode dager vil det ikke overraske meg om det snudde ned.

Når det gjelder budgiverne på REC, forstår jeg det slik at det inkluderte et kinesisk solselskap og i følge DNB vil et salg først være aktuelt når solcelleprisene har stabilisert seg. I følge deres analyser er mulighetene for et nytt bud bedre mot slutten av året eller tidlig 2013. I mine øyne er traden over for denne gang.

Norwegian faller på svakere tall og mulig streik. Som jeg har nevnt tidligere i dag virker det som et aggresivt utspill at de skal lage hovedbase for langdistanseflyene i Bangkok med innleid arbeidskraft, noe som får fagforeningen til å se rødt. Kjos er ikke redd for å ta en kamp, men historien har vist at det er ikke de flyansatte heller.

Det må være deilig å sitte i cash akkurat nå, og heller la markedet jobbe seg ut en ny retning.

OPPDATERING kl 15.52: Det ticker opp på Wall Street og dette er grunnen til at man ikke skal shorte selv når man tror markedet skal “dippe”. Går man i cash tar man et syn på markedet, men taper ikke penger om det fortsetter opp. Hva med alternativkostnaden? Hvis du er bekymret for å gå glipp av noen punkter på indeksen er du enten indeksforvalter eller småinvestor med feil fokus. Ved usikkerhet er det helt “fair” å ta ned risikoen, for å spare på kruttet til man får en sterkere overbevisning. “Opportunities are easier made up than losses” . Det kommer alltid en bedre mulighet rundt neste sving.

EXXON Mobil trader ned etter dårligere produksjonstall og høyere kostnader. Hvis den karrer seg over streken igjen, vil det være positivt andre oljeselskaper inkludert Statoil som falt 2.5 kr på kvartalstallene tidligere i dag.

Terra, ja de utgir fortsatt analyser, peker på Avocet Mining som presenterer tall neste uke. Aksjen har falt fra 21 til 16 kr de siste to ukene, sammen med gullprisen, men meglerhuset mener aksjen er verdt 23 kr. Hvis det ikke kommer noen overraskelser på presentasjonen og de har klart å gjennomføre tidligere kommuniserte besparelser på Inata prosjektet, har jeg en følelse av at den nærmer seg 20 kr igjen. Gitt at gullprisen ikke kollapser i mellomtiden. Vi følger med.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer