Kaktus til Scheel-utvalget

Om Scheel-utvalget får det som det vil så kan du som småinvestor se frem til en formidabel skatteøkning! I forbindelse med at selskapsskatten foreslås redusert fra 27 til 20 pst, vil utvalget nemlig øke skatten på det de kaller eierinntekter (aksjegevinster og –utbytter og trolig inntekter fra aksjefond) fra dagens 27 til utrolige 41 pst! Og dette samtidig som at kapitalinntekter (f.eks. bankrenter, rentefond mm) skal beskattes med 20 pst.

En slik diskriminering av aksjesparing er så grotesk at det er nesten umulig å tenke seg at Regjeringen vil gå med på den. Dersom du imidlertid nærer den minste frykt for at Siv Jensen og vennene hennes kan komme til å følge innstillingen, så støtt vårt iherdige arbeid med å bringe dem til sans og samling gjennom å melde deg inn i Aksjonærforeningen. Den øredøvende stillhet som råder rundt dette foreslåtte krafttaket for småinvestorenes bekjempelse, viser med all ønskelig tydelighet at ingen andre organisasjoner eller instanser har personlige aksjonærers langsiktige interesser i tankene.

Forslaget er i seg selv ille, men begrunnelsen er nesten verre. Den er nemlig at man vil forhindre at folk som jobber i selskaper de eier, ikke skal bli fristet til å snyte på skatten gjennom å kalle arbeidsinntekt for utbytte. Slik juks kalles «inntektskiftning» og blir ekstra lønnsom med lavere selskapsskatt. Så grepet ser sikkert OK ut i teorien, men man må jo stille seg spørrende til hvilken virkelighetsoppfatning et utvalg har som klarer å overse at de aller fleste personlige aksjonærer ikke har noen som helst mulighet til å bedrive inntektskifting. Utvalgets medlemmer (med Aleksander Grydeland som et meget hederlig unntak) fortjener hver sin kaktus. Til å sitte på!

 

 

Bernt Bangstad
Bernt Bangstad
Styreleder i Aksjonærforeningen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
08.12.2014 23:26

En ting er at jeg selv er i mot forslaget til Scheel-utvalget, men hvilken fordel er det å overhode melde seg inn i Aksjonærforeningen?

Foreningen har en meget mangelfull nettside og ingen aktiviteter og en medlemskontingent på 400 kr i året, og bare en styreleder og et styremedlem er oppført under om oss.

Gjest
Gjest
27.12.2014 19:54

Det der var utrolig kult! Jeg klerar ikke e5 velge hvem av dem som var favoritten min, men den ff8rste fikk iallefall alle he5rene pe5 armene mine til e5 ste5 rett opp!! =))) (kanskje det var favoritten da?)Utrolig bra gjort.=)Han har tydeligvis litt den samme evnen som hun pianodama som var pe5 teve. Hun fletter flere sanger inn i hverandre, bare fordi hun hf8rer noe som er likt i hver melodi. Jeg er litt se5nn selv, men dette her overge5r alt jeg kunne ha fe5tt til hehe =)He5per du har det bra! Jeg leser litt lite blogger om dagen, syns… Les mer »