Gå til hovedinnhold

Its a bullmarket, you know

Nikkei stengte opp 1,8%  idag, og er da på det høyeste siden 1996! Europa vil også være med på festen, og Eurostoxx 600, indeksen med de største selskapene i Europa, setter en ny 2års høy, og er en hårsbredd fra rekordnotering. Oslo Børs bygger også distanse fra 800 nivået, og 815 dagens høy, og da også tidenes høyeste notering. Bred oppgang langs sektorene, noe som ikke nødvendigvis bare er positivt.

Fed har sitt rentemøte idag, men det ventes ikke bevegelser her før møtet i desember. Alt av guiding og snakk om inflasjon vil bli overtolket, og det er hovedsaklig valuta som vil merke den volatiliteten. Spørsmålet er om Yellen overrasker med renteøkning nå, dagen før Trump skal utnevne ny sjef for Fed, dog ikke veldig sannsynlig. Også verdt å nevne at det kommer en bråte av makro idag, i form av ADP, Manufacturing PMI og ISM.

Både Tesla og Facebook leverer kvartalstall etter stengning ikveld. Telsa må vise til tilfredsstillende produksjon av nye Model 3 og en stødig flyt av nye ordre, samtidig som det pågår en relativt stor eksodus av ansatte. Facebook derimot sitter på toppen av tronen med Google, og må dytte unna oppkomlingene som kommer fra alle kanter. Grafen under viser hvor sinnssyk vekst Google har alene, og Facebook sine tall er ikke veldig anderledes.

Bitcoin fortjener absolutt noen ord også, da CME Group, verdens største derivat børs, planlegger å sette opp futures for BTC. Dette er en gedigen seier for kryptovalutaen, og prisutviklingen reflekterer dette, den handler over $6500 i skrivende stund. I motsetning til Olje futures som gir fysisk levering av olje ved forfall, så vil disse derivatene bli oppgjort i USD ved forfall, basert på en referanse kurs satt ved 3 forskjellige BTC handelsplasser. Dette kan gi større institusjonell interesse for BTC, og hele kryptomarkedet er idag verdt over $184mrd, og det er hele 12 forskjellige kryptovalutaer som nå har en verdi på over $1mrd!

For de som bryr seg om hverdagen sin i fremtiden, så har Anders Skar skrevet et godt innlegg om IPS og pensjonssparing her.

Thomas Mathisen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer