IPO i Saferoad – Nordnet kan igjen tilby kundene våre å delta

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Nordnet deltar i disse dager i en IPO for selskapet Saferoad. Selskapet er en ledende leverandør av innovative og bærekraftige løsninger innen trafikksikkerhet og infrastruktur.

Jeg synes det er spennende at Nordnet nå får delta oftere i disse børsintroduksjonene. Dette gjør at du som kunde kan komme inn tidlig, på samme vilkår som andre aktører. Nordnet har i år deltatt i UMS, BergenBio og denne gangen Saferoad i det norske markedet. Vi jobber i dette tilfellet i samarbeid med store aktører som Nordea og Carnegie. Mye av bakgrunnen til at Nordnet har kommet på kartet til meglerhusene er uten tvil den store distribusjonen av kunder. Mange av kundene våre er aktive, og vi når ut til en stor kundebase på kort tid.

Bruk tid på selskaper i IPO-prosess

Jeg vil på generelt grunnlag anbefale deg som kunde å bruke litt tid på disse selskapene som skal børsnoteres. Det som er en fordel med disse i motsetning til en hektisk hverdag og en veldig volatil børs, er at du i en IPO-prosess får god tid å sette deg inn i alt av materiale. Prospektene er ofte omfattende, men det tar ikke veldig lang tid å seigjennom for å skaffe deg et raskt overblikk av deres forretningsområde.

Jeg vil også på et generelt grunnlag si at disse selskapene går på børs nettopp for å steppe inn i et klima hvor kapital er tilgjengelig. Dersom selskapet skal utvide eller har tanker om strategiske endringer så er de helt avhengig av børs. Derfor vil en vellykket IPO være viktig. Så min erfaring er at meglerhusene vil gjerne at kundene skal tjene penger på dette. For da blir det lettere å hente penger ved neste runde. I dette tilfellet så har man fått med to fond fra Nordea og Handelsbanken som tegner for 250 millioner.

Fulltegnet emisjon i Saferoad

Selskapet har meldt at denne emisjonen er fulltegnet, så da vet viihvertfall at det blir noe av. Mandag kl 12 går fristen ut, jeg anbefaler deg å bruke litt tid i helgen på nettopp å gjøre øvelsen og å se igjennom prospektet. Så får du selv gjøre deg en oppfatning om du ønsker å bli aksjonær.

For ordens skyld vil jeg opplyse om at jeg deltar i denne emisjonen. Det har jeg også gjort i UMS og BergenBio.

Relaterte artikler:

  1. Når selskaper børsnoteres
  2. UMS – Unified Messaging Systems
  3. Nødvarsling – hvordan når vi flest enkelt og sikkert?

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
21.05.2017 00:42

Saferoad hadde negativ inntjening i 2016 og Q1-2017. Selskapet prises likefullt i nærheten av bokført verdi. Selskapet synes ikke å ha en langsiktig konkurransefordel. Anbefaling: Salg!