Gå til hovedinnhold

Investtech WebTV uke 7 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 7, 2020. $OSEBX #STB

I ukens WebTV ser vi på S&P500, Oslo Børs, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs. Vi ser også på Storebrand, som er en av ukens norske tradingidéer.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 10. februar

Oslo Børs falt kraftig tilbake fredag og Hovedindeksen endte på 920.82 poeng. Uken som helhet ga en oppgang på 0,8 prosent. Indeksen ligger nær gulvet i den stigende trendkanalen på mellomlang sikt, og videre oppgang indikeres. På oversiden ligger det motstand ved 946 poeng, mens det på nedsiden ligger støtte ved 892 poeng.

Den kortsiktige hausseindeksen ligger på 44 poeng, ned ett poeng på en uke. Det indikerer at det nå er relativt jevnt fordelt mellom pessimister og optimister blant de kortsiktige investorene på børsen. Den langsiktige hausseindeksen er på 64 poeng, og indikerer at de langsiktige investorene er overveiende positive til børsen.

Det er meldt 44 signifikante handler fra innsiderne i de børsnoterte selskapene siste måned. Av disse var 35 kjøp, tilsvarende en kjøpsandel på 80 prosent. På årsbasis er 87 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har Oslo Børs i gjennomsnitt steget 2.3 prosent i februar. Også mars og april har vært positive måneder, så statistisk står vi nå foran en god periode på børsen. Variasjonene er imidlertid store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Storebrand

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Storebrand og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen har støtte ved cirka 63.60 kroner og motstand ved cirka 74.00 kroner. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Dette styrker trendbildet. RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer