Hvorfor vil du ikke ha den høyeste renten?

Norske personkunder har stort sett sparepengene sine i banken. Undersøkelser Nordnet har gjennomført, viser at alternativet til høyrentekonto, pengemarkedsfond, har vi nordmenn foreløpig ikke peiling på hva er.

Dersom man vil ha lav risiko på sparingen sin og ikke er interessert i andre investeringer enn renter, er pengemarkedsfond noe du bør vurdere. Pengemarkedsfond har lavest risiko av alle typer verdipapirfond. Lavest risiko betyr imidlertid også lavest forventet avkastning, men over tid kan du likevel forvente å få litt høyere avkastning enn på høyrentekonto i bank.

Pengemarkedsfond har man på en vps konto eller en fondskonto. Det er nok den største praktiske forskjellen fra høyrentekonto. Det betyr at det tar rundt tre dager fra du trykker på salgsknappen i nettbanken til du har pengene på konto.

Min påstand er at dette er den nest største fordelen med pengemarkedsfond, nest etter den noe høyere avkastningen enn høyrentekonto denne fondstypen gir. Det betyr nemlig at pengene ikke er like tilgjengelige som på en høyrentekonto og du har sjansen til å tenke deg om både en og to ganger før du foretar et kjøp med de pengene. På den måten, blir impulskjøp mye vanskeligere.

Er du av den heldige typen med mer enn 2 millioner i innskudd, så slipper du å tenke på det med bankgarantifond som bare dekker opp til 2 mill ved en bankkonkurs. Du har ingen grense på 2 millioner i pengemarkedsfond. Du kan ha så mye du vil i ett fond, selv om den generelle anbefalingen er å spre pengene over flere pengemarkedsfond. Da får du en fin oversikt over pengene dine.

Min oppfordring er at du flytter en del av pengene fra høyrentekontoen til pengemarkedsfond. Noen penger bør du ha på konto, i tilfelle plutselige uforutsette utgifter. Er du usikker på hvilket pengemarkedsfond du skal velge, kan du se på Nordnets sider under kategorien rentefond og rangere etter de kriterier du vil, eller på morningstar.no eller se i bladet Dine Penger.

Mvh

Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer