Hvorfor er verdsettingsforskjellene rekordstore og «ingen» snakker om det?

Jeg tror at årsaken til at verdsettingsforskjellene har blitt så store er nettopp på grunn av at ingen snakker om det.

Et eksempel: Archer er et selskap med en god markedsposisjon, blant annet innen plattformdrilling på norsk sokkel. Dette er et marked som er i kraftig bedring. Likevel er Archer kun priset til to ganger forventet inntjening i 2020. Archer-aksjen er på ingen måte alene om å være i denne posisjonen. Det finnes drøssevis av ultrabillige sykliske verdiaksjer verden over.

På den andre siden har vi selskaper som Netflix. Dette er en aktør som er priset til 50 ganger forventet inntjening i 2020. De er markedsleder innen strømmetjenester, men får stadig mer konkurranse i et marked uten store inngangsbarrierer. Den neste store konkurrenten til Netflix mener jeg kommer til å bli Disney. Fram til Disney er kommet skikkelig i gang, vil Netflix sin balanse tappes av investeringer i nye filmer og serier. Alt med et mål for øye; holde på kundene.

Netflix-aksjen er en av drøssevis veldig dyre vekstaksjer. I tillegg finnes det en mengde av stabile selskaper som handles til 20-30 ganger inntjeningen – noe som også er veldig dyrt.
Vi har fulgt denne utviklingen over tid, og i fjor ble vi forbauset over at dyre aksjer konsekvent ble dyrere, mens billige aksjer ble enda billigere. Vi har ikke sett så store verdsettingsforskjeller siden 2000. Den gangen ga verdsettingsforskjellen oss muligheten til å doble pengene gjennom å investere verdiaksjer de neste tre årene, mens markedet selv ikke gav avkastning i samme periode.

Vi har lenge hevdet at vi nå opplever de største verdsettingsforskjellene siden 2001. Den oppfatningen ble denne uken gravlagt av det utmerkede amerikanske meglerhuset Bernstein.
De kunne dokumentere at prisingsforskjellen mellom de dyreste og billigste aksjene nå er den største på over 70 (!) år.

Her passer det å sitere en tidligere kollega av meg:
«Når utgangspunktet er som galest blir resultatet oftest orginalest»
Aldri har dette sitatet passet bedre enn for dagens markeder.

Vi mener dette er den beste muligheten for aktiv forvaltning på flere generasjoner.
Ser du det samme som oss? Ja, da vil du se at Kraft Global har de billigste selskapene blant sammenlignbare fond og i tillegg en veldig god bransjebalanse.

Vil du bli med på oppturen?

Da kan du lese mer om og investere i Kraft Global her.

Mvh
Ross Porter
Porteføljeforvalter i Kraft Global

ROSS PORTER

Porteføljeforvalter i Kraft Global

Alder: 42
Firma: Kraft Finans
Stilling: Leder Aktiv Forvaltning
Utdannelse: Siviløkonom NHH Bergen

Bakgrunn: Oljefondet og SKAGEN Fondene

1999 – 2000: Analytiker Statens Pensjonsfond Utland.

2000 – 2010: Rentefondsforvalter og aksjeanalytiker
SKAGEN Fondene.

2010 – 2013: Aksjefondsforvalter SKAGEN Fondene.

2013 – 2016: Forvaltet egne midler.

2016 -: Kraft Finans.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer