kl 16.00 Hvordan startet uken?

Oslo Børs handlet marginalt i minus de første timene, men får drahjelp fra et sterkt risk sentiment i Europa. Arbeidstesen er at dette skal videre opp, rett og slett fordi vi er i en sterk trend, og sentralbankpengene fra ECB triller inn i markedet hver måned.

Marine Harvest er omsetning og kursvinner blant de største aksjene på OSE akkurat nå. Det er et mindre fall i lakseprisene enn først antatt de siste to ukene, som frister kjøperne tilbake.

Vardia er ned 18% på nyemeisjon og konsensjefens avgang. Kundevekstene er fortsatt sterk, og jeg tenker at denne blir et kjøp snart.

Apple legger frem tall i ettermiddag, og her kan du lese en forbrukeranmeldelse av Apple Watch. Jeg følger Marc Van der Chijs på Twitter, og han er en ventureinvestor i Kina. Brukeranmeldelsen er derfor av ren kuriositet fra han, og ikke betalt innhold. Man kan ikke stole på alt man leser, men dette er det nærmeste jeg har kommet en ærlig betraktning.

Han er ikke imponert, selv om han som Apple fan gikk inn med positive øyne. Den digitale klokken er avhengig at du har mobiltelefonen i nærheten, og mange ganger får han bedskjed om å lese mer på mobilen. Apper henvender deg tilbake til det du kanskje ønsker å ha i lommen, og da forsvinner litt av poenget med å erstatte mobilen.

Han synes den var vanskelig å sette seg inn i, og måtte bruke masse tid på introduksjonsvideoene. I tillegg var den treg, og det tok opp mot 15 sekunder å loade ulike appe’er.

Det eneste positive jeg kunne se, var at batteriet holdt gjennom en hel dag. Hvis dette blir den vanlige persepsjonen av klokken, står Apple foran et produkt som blir solgt til kjernefansen, men ikke noe som utvider kundegruppen.

Oppdatering kl 16.00: Oslo Børs avslutter dagen på riktig side av streken, og det hjelper selvsagt at Statoil stiger 2.5 krone fra bunn til topp. Uansett, så var dette en fin mandag etter en sterk forrige uke. Legg merke til hvordan markedet rister av seg Hellasprobematikk, marginbegrensninger i Kina, bombeangrep i Jemen osv. Det kan være et signal om at store penger flyter inn i markedet, og det skal mer til en litt geopolitisk støy til, før markedet knekker. Det eneste negative jeg ser i dag, er at volumet er svakt, med kun 3 milliarder kroner omsatt 20 minutter før stengetid.

Apple stiger 2% i dag, og er opp 5% siden forrige onsdag. Det er seks timer til de legger frem kvartalstall, og det blir vanskelig å argumentere for at forventningene ikke er høye. Aksjekursen ligger på all time high, og det behøver selvfølgelig ikke være et faresignal, ettersom de nå skal rapportere et fullt kvartal etter lansering av iPhone 6. Personlig har jeg vært skeptisk til iPad delen, ettersom mange sløyfer denne til fordel for en større smart telefon. I forrige kvartal tok jeg feil, men jeg lurer fortsatt på om de har klart å opprettholde ipadsalget.

Telegraph skriver at USA er klar til å “blitz” resten av verden med billig gass. Neste år åpner fire store eksport terminaler for LNG gass, og det er en stor bevegelse som blant annet Tor Olav Trøim satser på gjennom Golar LNG.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer