Gå til hovedinnhold

Hvilke ETFer skal jeg velge?

Investeringer i ETFer blir stadig mer populært blant sparere og investorer, både i Norge og ellers i verden. Mye av årsaken til det er de lave forvaltningskostnadene ETFer ofte har, ettersom de er passivt forvaltet og speiler ulike indekser. Utvalget av ETFer er veldig stort, og du kan eksponere deg mot alt fra aksje- og rentefond til råvarefond og alternative investeringer som eiendom.

Sektorspesifikke ETFer har blitt populære den siste tiden, der du kan eksponere deg mot ulike markedstrender. ETFer byr også på muligheten til å geare investeringene dine, eller å hedge porteføljen din ved å posisjonere deg for en nedgang i aksjemarkedet.

Fordelene med ETFer:

  • ETFer tar det beste fra fondsverdenen (risikospredning og transparens), og kombinerer det med fordelene aksjer har (konstant prising og hurtig omsetning).
  • Lave administrasjonsgebyrer sammenlignet med tradisjonelle fond
  • Mange muligheter til å lage avanserte strategier og porteføljer med spesifikke mål

Lær mer om ETFer

ETF er en forkortelse for Exchange Traded Fund, som på norsk betyr børsnoterte fond – også omtalt som børshandlede fond. De handles på samme måte som de de fleste aksjene du kan kjøp og selge på Oslo Børs, men de aller fleste ETFene som handles på Nordnet er notert på Xetra i Tyskland.

ETF inspirasjon

For å hjelpe deg med å finne ETFer som passer for ditt behov har vi laget noen temasider. Her kan du blant annet se hvilke ETFer som er de mest populære blant Nordnets investorer. I listen kan du enkelt sortere på land, regioner, temaer, alternative investeringer, etc.

Finn noen spennende ETFer til porteføljen din

Det finnes over 1500 ETFer på Nordnet-plattformen som du kan investere i – så det mangler ikke på muligheter. Den vanskelige delen er ofte å finne den rette ETFen for deg og din portefølje. Skjermdumpen under viser Nordnet sin ETF-screener. Her får du hjelp med å navigere i ETF-jungelen.

En ting mange av våre investorer er på jakt er ETFer som utbetaler utbytte. Dette kan du enkelt søke frem i screeneren under «utbytte-policy».

Har du lyst til å gjøre noen bærekraftige investeringer så har muligheten til å sortere etter CO2-avtrykk. Listen baserer seg på data som Morningstar mottar fra analyseselskapet Sustainalytics. Sustainalytics samler data fra mange av verdens største bedrifter med fokus på å danne en bærekraftsprofil.

Du har også muligheten til å sortere bort uønskede sektorer og industrier. For eksempel hvis du ønsker å unngå ETFer som investere i våpen, tobakk, spillselskaper, eller lignende, så kan du enkelt fjerne disse i screeneren.

Det er en rekke kategoriser og funksjoner som du kan sortere etter for å finne nettopp ETFer som passer for din portefølje. Sjekk ut ETF-siden og utforsk mulighetene.

Månedssparing i ETFer

Hos Nordnet kan du automatisere sparingen din og starte kurtasjefri månedlig sparing i ETFer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
6 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
20.10.2020 14:49

Hadde vært fint med mulighet for å filtrer på syntetisk/fysiske ETF’er og valuta.

Gjest
Gjest
28.08.2020 10:22

Jeg har noen spørsmål om ETF-lista (https://www.nordnet.no/market/etfs) :
1) Hvor ofte oppdateres denne? Tenker da særlig på kurs og avkastningstall.
2) Når en ser på lista over avkastning, er dette da inkl. valuta-effekter? Dvs. at vis avkastning er for NOK? Eller der det for den valuta ETFen handles i?
3) Finnes det et sted en enkelt kan laste ned ETF-data m/kurser til Excel og analysere videre selv?

Gjest
Gjest
03.07.2020 22:00

Kan vi få SXRV i månedsavtale? Det er vel den beste måten å kjøpe NASDAQ100-indeksen

Gjest
Gjest
15.04.2020 13:07

Ja en annen som vil ha EQQQ vær så snill!!!

Gjest
Gjest
14.04.2020 14:43

Jeg savner flere ETFer på listen for Månedssparing. To av disse er XACTHDIV og EQQQ

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
17.04.2020 15:54

Hei. Ønsket er notert. Nordnet må inngå en avtale med ETF-utstederen for å få de til å betale kurtasjen som kunden skulle ha betalt, så det er en viss jobb. Jeg spiller i alle fall ønsket videre til vår ETF-avdeling. Hilsen Bjørn Erik, spareøkonom