Gå til hovedinnhold

Hva er utbytteaksjene priset til i dag?

I anledning utbyttesesong så har jeg utarbeidet en liste over selskaper som tilfredsstiller kravene til å være konsistente utbytteaksjer. Denne listen preges av bank, men kommer til å utvides hvert eneste kvartal.


Dette excelarket er dynamisk og gir meg oppdaterte tall på pris/bokført verdi, Pris/inntjening og utbytteyield. Pris/inntjening vil variere hvert sekund ettersom aksjekursen svinger, mens de bokførte verdiene vil hentes ut hvert kvartal ettersom selskapene leverer tall. Uansett vil dette gi et ganske godt bilde av hvordan de ulike selskapene prises per i dag på ulike nøkkeltall og til enhver tid.

Jeg vil som sagt over tid utvikle dette excelarket og på sikt håper jeg at jeg kan ta inn mange forskjellige selskaper innenfor mange forskjellige bransjer. Dog starter jeg i det små og har fokusert på banker og laks, som jeg selv liker.

Selekteringslisten er grovt sett følgende:

  1. Selskapene skal tjene penger
  2. Selskapene har utbetalt utbytter over tid
  3. Likviditeten må være god (en del sparebanker vil utgå rett og slett grunnet dårlig likviditet)
  4. Unngår nok i det store og hele sykliske aksjer grunnet parameterne over (dog gjør jeg et unntak på laks)
  5. Tall som hentes kvartalsvis (resultat per aksje, bokførte verdier og lignende) vil ettersom tiden går se «billigere og/eller dyrere ut» ettersom en del tall kun vil hentes ut ved resultatfremleggelse
  6. En del parametere for de ulike selskapene vil også ha mindre betydning for hvert enkelt selskap. For eksempel vil pris/bok være mindre fordelaktig å bruke på et tek-selskap enn en bank.
  7. Valutajusteringer vil også variere og gjøre at tallene ikke til ethvert tidspunkt vil være helt likt dine egne regnestykker

Disse kriteriene vil gjøre at selskapene på listen vil gi ulikt utfall basert på hva man måler etter. Målet er uansett at jeg kan gi deg som investor et øyeblikksbilde av hvordan selskapenes verdivurdering gjøres på et hvert tidspunkt, gitt mine kriterier.

Klikk for større bilde. Listen er alfabetisk justert

Jeg håper dette gir deg som leser nytte og som sagt kom gjerne med forslag til selskaper som skal inkluderes.

I anledning utbyttesesongen så har vi laget en side med inspirasjon og informasjon tilknyttet utbytteinvesteringer.

/Mads

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
3 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Navn Navnesen
Navn Navnesen
27.04.2022 16:46

Ordet er “regneark”. Ikke “excelark”.

Martin
Martin
23.04.2022 08:04

Her var det stort sett sparebanker og fisk… syntes det ble litt tynt, hva med konsum/ retail?

Tore
Tore
21.04.2022 08:47

Veldig kjekk oversikt. Men hva med gjensidige og olje-aksjer som AkerBP og Equinor?