Holberggrafene: Jakten på rød oktober

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Holberggrafene_oktober_2

Etter nesten tre år med pittesmå svingninger og hyggelig avkastning, ble oktober en kanskje nyttig ”wake up call” for delvis bortskjemte investorer.  Økende usikkerhet knyttet til den globale makroøkonomiske helsetilstanden drev risikopremiene ut og kursene ned både i aksje- og kredittobligasjonsmarkedet.  Rekylen i kursene mot slutten av måneden har imidlertid vært betydelig og oktober fremstår dermed som mer oransje enn rød.

I vår lille andedam har høsten bidratt til å sette flomlyset på Norges sårbarhet i forhold til prisen på verdens viktigste råvare.  Den lave oljeprisen påvirker aktivitetsnivået i store deler av norsk økonomi, og mange analysemiljøer er i ferd med å nedjustere sine vekstforventninger.  Rentekuttet i Sverige denne uken legger også føringer for rentenivået her til lands og markedet priser nå inn en økende sannsynlighet for rentekutt fra Norges Bank.

Kalenderfokuserte investorer som har jaktet på rød oktober kan legge ned våpnene og nok en gang konstatere at forventningene ble innfridd.  Vi setter månedens kursfall på kontoen for tilfeldige sesongmessige svingninger og hever periskopet i jakten på gode investeringsmuligheter.

Se Holberggrafene

Holberg Fondene
Holberg FondenePartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer