Gå til hovedinnhold

Dette er historien om Shareville

Lenge før ordet fintech var på alles lepper investerte Nordnet i Shareville. Historien startet i 2010 da Fabian Grapengiesser, som var ansvarlig for internettjenestene i en stor bank, fikk en idé om at han ville bygge en Facebook for investorer. Han sluttet i jobben sin for å starte opp sitt eget. Tjenesten han utvikler blir ingen stor suksess på egenhånd – han trenger en parter i form av en nettbank med kunder som handler ekte aksjer og fond.

Fintech kan beskrives som finansiell teknologi som utfordrer den måten tradisjonelle banker og finansinstitusjoner tilbyr tjenester i dag. Ofte handler det om å automatisere manuelle prosesser, spise marginer eller øke kundeopplevelsen.

For en stund siden etablerte vi selskapet Nordnet Ventures, som har som formål å investere i nystartede selskap i fintech-sektoren. Poenget er at vi ikke behøver å gjøre alt selv når det kommer til produktutvikling. Vi er åpne for gode idéer uansett om de kommer innenfra vår organisasjon eller utenfor. Du kan lese mer om initiativet i en artikkel i DI Digital eller på corporate-nettsiden vår.

Vi har dokumentert historien om Shareville fra idé til i dag i en kort film. Målgruppen er først og fremst kommende partnere til Nordnet Ventures og andre som er interessert i å se hvordan vi jobber med investeringer i fintech. Med filmen ønsker vi å illustrere hva Nordnet kan tilby som partner, og selvfølgelig også fortelle en spennende historie om hvordan en genial idé, gjennom et partnerskap med Nordnet, resulterte i Nordens største sosiale nettverk for investorer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer