Handling teller mer enn ord

Markedene i Asia steg i går på en bedre enn forventet utvikling i indeksen som måler forventninger hos kinesiske innkjøpssjefer (PMI). Dette førte til at markedene i Europa løftet seg moderat frem til man mottok nyheten om at Israel hadde skutt ned et syrisk jagerfly.

Optimismen hos de kinesiske innkjøpssjefene er imidlertid noe vanskelig å forstå gitt at fraktrater er like lave som under de globale resesjonene i 2002 og 2008. I tillegg har prisen på jernmalm nesten halvert seg siden desember. 98% av jernmalm som utvinnes brukes til å lage stål. Jernmalm anses følgelig for å være et barometer for industriell etterspørsel.

Lavere kinesisk import av jernmalm forteller mer om den økonomiske aktiviteten i Kina enn hvordan de lokale innkjøpssjefene oppfatter at de må føle seg. Nok en gang dreier dette seg om å se hva noen faktisk foretar seg fremfor hva de sier.

Talk is cheap.

handling er mer enn ord

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer