Ha en bred investeringshorisont!

De som har fulgt meg over en periode, har kanskje sett en rød tråd i hvordan jeg ser på aksjer og investeringer. Det starter alltid med en idé eller trend på toppnivå, for deretter å analysere meg nedover. Jeg stiller meg selv spørsmål i denne rekkefølgen:

  • Hvilke endringer er verden i ferd med å gjennomgå?
  • Hva betyr det for ulike sektorer?
  • Hvilke aksjer er aktuelle innenfor de mest hotte sektorene?
  • Kan aksjen kjøpes på et attraktivt nivå?

I alle enkelhet kan dette ses på som en “top-down” analyse. Når man har denne tilnærmingen er man avhengig av å ha et bredt spekter av aksjer å velge mellom. Det er også grunnen til at jeg har aksjer fra USA, Sverige og Norge på min watchlist. Oslo Børs blir for snevert og olje- og råvaretungt.

Ser man på for eksempel det amerikanske markedet er det mye lettere å eksponere seg mot trender og endringer i verden.

Det er for eksempel mange hundre selskaper som utgjør næringskjeden til Apples Iphone. Skulle det inntreffe disrupsjoner, kan man identifisere utslag i kjeden fra telefonprodusenten, til telekomselskaper, til utsalgsteder, varehus, finansieringselskaper, forbrukslån og innholdsprodusenter. Det samme gjelder råvarebransjen, teknologi, eiendom, forbruk, underholdning, shipping.

Nå som vi kanskje nærmer oss en handelsavtale mellom Kina og USA, kommer det store endringer i mange sektorer. For det første vil det mest sannsynlig innebære bedre markedsadgang for amerikanske selskaper. Da er det bare å kjøpe de største, fra Microsoft, Apple og bankene. Det kommer også til å bli solgt mer råvarer, de må skipes og produsentene kan få bedre betalt. Bransjer som kan slite er stålprodusenter og skjermede industrier. På Oslo Børs er det verdt å følge med på tørrbulkrederiene og ikke minst REC Silicon.

Har man et bredt spektrum av aksjer å velge i, kan man virkelig gjøre interessante porteføljesammensetninger ved slike omveltninger.

Å forholde seg til kun en markedsplass kan i denne konteksten være begrensende på dine muligheter for å tjene penger!

Motta morgenrapporten min i mailboksen hver morgen!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer