Gå til hovedinnhold

Gir markedet hint for oss tradere?

Definitivt! Det spørs jo hva jeg mener med hint, men det er da alltid noen hint i markedet på videre retning i aksjer, indekser eller sektorer. Uansett om man er aktiv og trader eller litt mer langsiktig er det fint å se etter hint. Om man er lite fleksibel i tankesettet er hint verdiløse, men å være fleksibel er en fordel i markedet. Tar man feil så er det fornuftig å erkjenne det før tapene blir store. Er man ute etter tegn på at en tese er rett eller galt kan enten prisen eller volumet (in)direkte bekrefte/avkrefte det en ser etter.

De minste skal helst lede oppover, ett potensielt hint.

Fotsoldatene, altså de små og mellomstore, skal helst lede fremover mens de «største» skal utgjøre baktroppen. Har du sett laksen i det siste? Siste tiden har aksjene i de små og mellomstore lakseselskapene ikke maktet å notere eller holde nye topper, derimot har flere notert lavere bunner mens den største (MHG) holdt seg relativt sett bedre. Det kan være et tegn på at sektoren er under press, hvert fall for nå. Samme gjelder også for det amerikanske aksjemarkedet siste ukene, her holder indeksen over de tyngste og mer defensive type aksjer, altså Dow Jones (ETF: DIA) seg vesentlig bedre enn Russel 200 (IWM). Helt åpenbart er det dog ikke da mer «offensive» indekser som Nasdaq100 (QQQ) eller Semiconductors (SMH) holder seg svært godt med unntatt av fallet på torsdag 9 november.

Vil du lære mer om trading?

Som forvalter gjennom 11 + år så kan jeg alltids dele noen triks og tabber med deg. Selvsagt har jeg fått egg i fjeset, mange ganger! Regner med at du også har tabbet deg ut noen ganger? Alle gjør jo det om de ikke bløffer da… kunsten er å lære av egne og andres feil. Med andre ord, jeg kan gi deg noen verktøy, du velger hvordan du bruker de. Min ambisjon er å hjelpe deg litt på vei, vil du lære mer?

Komplisert?

Ikke alt ved markedet trenger nødvendigvis å være så komplisert om man bare vet hva man skal se etter. Det er lett å komplisere sin tilnærming fordi markedet fremstår som svært komplekst og sammensatt, her kommer erfaring og kunnskap inn. Spørsmålet kan være hva du ønsker å se etter og hva ditt fortrinn faktisk er. Det finnes utallige måter å tilnærme seg markedet på, vi må alle finne vår vei. Mye kan jo også læres, ofte blir det svært dyrt om man skal finne ut av alt selv i markedet, eller man kan velge å lære litt fra andre også.

Om du vil lære mer og raskere så trives jeg med å dele kunnskap, vil du lære mer?

Lørdag 13 januar i Oslo og lørdag 6 januar i Kristiansand arrangerer jeg heldagskurs i trading m.m, mer info her:

https://www.tradingimproved.com/kurs-trading-oslo

https://www.tradingimproved.com/kurs-trading-kristiansand

Lykke til med markedet!

Hilsen

Alex

Har du sett mine andre innlegg siste tiden?

https://www.nordnet.no/blogg/har-du-en-vinner-metode/

https://www.nordnet.no/blogg/japan-1989-vs-usa-i-dag/

https://www.nordnet.no/blogg/trading-pa-heltid-aksjer-hei-forresten/

Til sist en «disclaimer»: Ingen av mine innlegg må tolkes som en anbefaling for å verken kjøpe eller selge noe i finansmarkedet. Du som leser anbefales fullt og helt å eie beslutningsprosessen ved å komme til egne beslutninger og må ta ansvar for egne investeringer. Således bør heller ikke noen av mine innlegg betraktes som noe annet enn nettopp ytringer, ikke anbefalinger verken indirekte eller direkte.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
13.11.2017 22:28

Hei Alex. Mener å huske at vi hadde litt kontakt noe tid tilbake. Steinar her, som holdt daytradingskurs på nordnet m.m. Ser du holder kurs, så bra! hilsen Steinar Larsson