Gå til hovedinnhold

Trading på heltid, aksjer m.m. Hei forresten!

Hei, jeg heter Alex og har blitt invitert til å dele tanker og erfaringer rundt trading for Nordnets lesere.

Du som leser har sikkert mange tanker rundt hvorfor akkurat du trader, hvilke ambisjoner du har og hvordan du tenker å komme dit.

Den unge spjælingen

Jeg var så privilegert at som 24 åring fikk jeg oppgaven å forvalte 30MNOK for et individ tilknyttet Haudemann Andersen familien. Denne jobben hadde jeg i 11 år, der min oppgave var først og fremst å trade! Trade gjorde jeg, alt fra aksjer i Norge til USA og Hong Kong så vel som gull og kaffe, valuta og renter for å nevne noen. Hvordan fikk så en ung spjæling et slikt ansvar? For å gjøre en lang historie kort: Jeg maste ukentlig i ett år før jobben omsider ble min, selvfølgelig var det litt andre momenter som spilte inn, men det kan vi ta en annen gang. «Persistence pays»!

Dette får du høre mer om

Så hva er min ambisjon med å skrive i denne bloggen fremover? Det er å dele erfaringer og belyse mange interessante, men også viktige aspekter ved trading, samtidig som jeg vil forsøke å skrive litt om hvorfor jeg foretar meg noe i markedet.

Så kan alle tjene penger på aksjemarkedet? Ja visst! Hvorfor gjør de fleste ikke det da?  Hva bør du gjøre for å mestre markedet?

Finansmarkedene er som en rodeohest, på et eller annet tidspunkt blir du kastet av. Øvelse og repetisjon gir læring og bedret evne til å håndtere opp-og-nedturer.

Noen fordelaktige aspekter ved trading

For å nevne noen fordelaktige aspekter ved trading:

  • Tenke selvstendig, kunne ta egne beslutninger og tåle konsekvensene uansett tap / gevinst.
  • Være brennende interessert, tenke på aksjer når du står opp, lunsj, sover osv.  Men også brennende interessert i å lære av egne feil. Særlig det siste er lett å undervurdere, men akk så viktig! Jeg pleier å si at det må lidenskap til for å lykkes, uansett fag. Har du det er du godt på vei, det andre kan du stort sett lære.
  • Forstå risiko.
  • Justere bets, for å overleve dyre opplæringskostnader, vær bevisst på hva du risikerer å tape per posisjon og hvor mye du bør satse på hver posisjon.

Innenfor trading er det dernest et ubegrenset antall emner å belyse.  Så om leserne og Nordnet vil, skriver jeg gjerne mer i tiden fremover.

Lykke til med markedet!

Her er forøvrig mitt innlegg der jeg også nevner kurs for de som er interessert:

Gir markedet hint for oss tradere?

Hilsen

Alex

Til sist en «disclaimer»: Ingen av mine innlegg må tolkes som en anbefaling for å verken kjøpe eller selge noe i finansmarkedet. Du som leser anbefales fullt og helt å eie beslutningsprosessen ved å komme til egne beslutninger og må ta ansvar for egne investeringer. Således bør heller ikke noen av mine innlegg betraktes som noe annet enn nettopp ytringer, ikke anbefalinger verken indirekte eller direkte.

Alex Laan
Speculator & risk manager

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
26.10.2017 06:34

veldig interessant! håper å få høre mer