Gå motsatt vei?

Markedet i Europa fikk en ny vår da ECB senket inflasjonsforventningene. Det kan tolkes som at rentehevingene blir utsatt og stimuliprogrammet forlenget. Deja vu fra de siste 6 årene m.a.o, der markedet jubler over sentralbankstøtte. Oslo Børs gjorde et legg opp også, til tross for svakere oljepris. 

Jeg tror det kan være en trade inn mot slutten av uken på shortsiden, da jeg er negativt innstillt til markedsreaksjonen under Comey høringen, og utviklingen i midtøsten.

Les gjerne om Qatar som deler gassfelt med Iran, og ønsker å eksportere via Syria til Europa. Selve kilden til konflikten!

Finanstilsynet har lagt frem sine forslag til innstramminger i lånepraksis på usikret lån, såkalt forbruksgjeld. Ved første øyekast ser det ut til at de faller ned på en strammere linje enn først antatt. Nå skal all gjeld ses på samlet, og den skal ikke overstige 5 ganger inntekt. Alle skal tåle en renteøkning på 5% på all utestående gjeld, og det skal kredittsjekkes på en bedre måte. Dette gjør det vanskeligere for forbruksbankene å finne egnede kunder, men enda verre; Korthuset for de som betaler gjeld med ny gjeld, kan ende med å klappe sammen tidligere. DET er dårlig nytt for Axactor og alle de som lever av betjeningsevne osv. Jeg har advart mot Bank Norwegian, Monobank og B2 i lang tid, men effekten av disse tiltakene vil kanskje ikke komme til syne før mot slutten av året.

Få med dere innlegget til Bill Ackman på Sohn investment conference:

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer