Gå til hovedinnhold

Formuende kunder kjøper Scatec Solar, Aker BP & Ocean Yield

Private banking-kunder omsatte aksjer for 1,3 milliarder kroner i oktober, og det ble netto solgt aksjer for 23,9 millioner kroner. Scatec Solar troner på toppen over de mest kjøpte aksjene med 23 millioner. Mest solgte aksje er Equinor med et nettosalg på 28 millioner. Investeringsøkonomen vår, Mads Johannesen skriver her litt om måneden som gikk og om kundenes aktivitet.

– «Grønne aksjer» har virkelig fått sin renessanse i løpet av 2019. En av de mest sentrale aktørene innenfor denne sektoren er Scatec Solar. Oktober måned har derimot vært en tøff måned for selskapet, grunnet litt dårligere kvartalstall enn ventet. Til tross for at selskapet rapporterte solid vekst på både topp og bunnlinje, hadde markedet forventet mer. Resultatet er at selskapet har falt over 8 prosent denne måneden.

Børsmåneden oktober var øvrig preget kvartalspresentasjoner. Oktober måned endte opp 2 prosent. Mye av oppgangen til Oslo Børs kan tilskrives at store tunge børskjemper som DNB, Norwegian og Mowi kom med oppløftende tall og guiding i sine kvartalsrapporter. Videre har flere av de største selskapene i verden kommet med gode tall, senest med Facebook og Apple som har slått analytikernes forventninger. Dette har således bidratt til positiv stemning på de amerikanske børsene, som igjen har smittet over på Oslo Børs.

I tillegg til Equinor, finner vi også The Scottish Salmon Company, Storebrand og NEL blant de mest solgte aksjene.

– Sent i september måned opplyste Bakkafrost at de har inngått en bindende avtale om kjøp av 68,6 prosent av aksjene i The Scottish Salmon Company. Dette utløste et pliktig bud på selskapet og igjen tror jeg dette er grunnen til at våre kunder selger aksjen.

Mest kjøpteMest solgte
Scatec SolarEquinor
Aker BPThe Scottish Salmon Company
Ocean YieldStorebrand
FLEX LNGNEL
EntraMowi
DNODNB
Avance Gas HoldingHexagon Composites
Lerøy Seafood GroupOrkla
Hunter GroupNorwegian Finans Holding
AkerPGS

PB-fondskundene går motsatt vei av retailkundene i oktober

Mens Nordets retailkunder nettokjøpte aksjefond for 100 millioner i oktober, var Private Banking-kundene mer skeptiske til aksjemarkedet, og nettosolgte for 10 millioner.

Oktober ble nok en sterk børsmåned, og de amerikanske børsene nådde nye rekordnoteringer. Oslo Børs steg knappe to prosent, omtrent det samme gjorde den brede amerikanske S&P 500-indeksen.

Våre PB-kunder nettosolgte fond for 13 millioner kroner i oktober. Aksjefond ble solgt for 10 millioner, og rentefond ble solgt for 5 millioner. Kombinasjonsfond ble kjøpt for 2 millioner.

Det er relativt sjelden at vi ser at PB-kundene våre går motsatt vei av retailkundene våre. I oktober skjedde altså dette.

Selger norske aksjefond og HY-fond, kjøper eiendoms- og teknologifond

De er to fondene som ligger på salgstoppen for PB-kunder i oktober er Alfred Berg Gambak og Fondsfinans Kreditt. På kjøpstoppen finner vi Odin Eiendom og DNB Teknologi.

I oktober valgte Nordnets PB-kunder å selge seg ned på Oslo Børs, og vekte seg opp ute. Våre formuende kunder ser nok at globalfond og visse bransjefond har knust norske fond i år, dels på grunn av valutagevinsten som følge av en svak norsk krone.

Et globalt indeksfond uten valutasikring har gitt ca 28 prosent avkastning hittil i år (per 31.10.19), mens det samme fondet med valutasikring har gitt ca 20 prosent. Valutaeffekten er hele åtte prosentpoeng på ti måneder.

Mest kjøpteMest solgte
ODIN EIENDOM C (F)ALFRED BERG GAMBAK
DNB TEKNOLOGIFONDSFINANS KREDITT
ARCTIC RETURN CLASSKLP AKSJEGLOBAL LAVBETA II
DNB AKTIV RENTEFONDSFINANS HIGH YIELD
KLP AKSJEGLOBAL INDEKS VDNB OBLIGASJON
ODIN SVERIGEHOLBERG KREDITT
NORDEA 1 CLIMATE AND ENVIROMENTNORDNET SUPERFONDET NORGE
KLP AKSJEGLOBAL MER SAMFUNNSANSVARKLP AKSJE GLOBAL INDEKS IV
DNB GLOBAL (IV)UBS (Lux) BF EUR
PARETO HØYRENTEHANDELSBANKEN NORDISKE SMB

Se forrige private banking-statistikk: Disse aksjene kjøper våre formuende kunder.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer