Gå til hovedinnhold

Disse aksjene handler våre formuende kunder

September måned vil stå igjen som en av historiens mest dramatiske måneder for verdens oljemarked, dette så vi også på kundenes aktivitet, og Equinor var den mest kjøpte aksjen blant våre private banking-kunder i september måned.

Private banking kunder omsatte aksjer for 1,7 milliarder kroner i september, og det ble netto kjøpt aksjer for 32 millioner kroner. Equinor troner på toppen over de mest kjøpte aksjene med 28 millioner. Mest solgte aksje er Norsk Hydro med et nettosalg på 10 millioner. Investeringsøkonomen vår, Mads Johannesen skriver her litt om måneden som gikk og om kundenes aktivitet.

– Etter lang tid med kursnedgang og dårlige nyheter har september måned vært en renessanse for Equinor. Aksjen er opp over 12 prosent i september og var en stor bidragsyter til at Oslo Børs hadde en meget sterk måned.

Børsmåneden september var øvrig preget av god oppgang på Oslo Børs. Måneden endte opp over 3%. Det er gledelig å se at våre kunder traff planken i Equinor og har fått tatt del i en hyggelig reise i selskapet.

Det er tydelig at olje og oljeservice er favorittene blant kundene. Dette er en sektor som lenge har vært under press, men som nå sakte men sikkert viser bedring. Selskapene som dumpes preges av store tunge selskaper som allerede har en premium prising i dagens marked.

– Vi ser en tydelig sektorrotasjon fra mer konsum og finans over i råvare og energisektoren. Her er det også mye gode kjøp for den aktive investor med litt lange briller.

I tillegg til Norsk Hydro, finner vi også DNB, Orkla og Tomra blant de mest solgte aksjene.

– Selv om Hydro nå går mot en løsning i Brasil, har selskapet hatt en solid kursstigning i september måned og det kan tyde på at kundene har sikret gevinsten i påvente av avgjørende Brasil nyheter.

Se også: Investorpresentasjon og Q&A med Equinor

Aksjestatistikken for september

Mest kjøpte Mest solgte
Equinor Norsk Hydro
PGS DNB
Scatec Solar DNB OBX
B2Holding Orkla
Frontline Tomra Systems
Norwegian Air Shuttle The Scottish Salmon Company
Bonheur Subsea 7
Hunter Group Entra
Austevoll Seafood BW Offshore Limited
Lerøy Seafood Group SeaBird Exploration

Se forrige måneds statistikk her: Ny teknologi-favoritt blant Private Banking

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer