Du er bedre enn banken – er du overrasket?

Hvis du vil at pengene dine virkelig skal vokse, er det bedre å stole på seg selv enn en rådgiver i banken.

Det viser en nylig publisert rapport fra svenske Konsumentverket. Forskerne som gjennomførte undersøkelsen kaller resultatet «veldig overraskende».

Men er det egentlig så overraskende?

De som tar vare på pengene sine gjør det med omsorg. Du har selv alt å vinne eller tape på valgene du tar for fremtiden din. En bankrådgiver derimot, har betydelig mer uklar agenda. Kanskje det er månedens fond som skal fylles opp med nye penger eller andre interne salgsmål som skal oppnås. Det eneste du kan være sikker på er at den grunnleggende drivkraften for en bankrådgiver (eller vi burde egentlig kalle dem selgere), er å skape overskudd for banken. Det er ingenting galt med det, men neste gang noen gir deg investeringsråd, be om å få se hvordan den personen investerer sine egne penger.

Du og banken har rett og slett forskjellige mål når det gjelder sparingen din. Det var også noe av den grunnleggende innsikten vi hadde da vi startet Shareville. Jeg vil få innsikt, inspirasjon og hjelp av folk som tar godt vare på pengene sine, ikke fra noen som forsøker å nå et salgsmål.

Heldigvis er det mange som mener som meg, noe vi ser i den store interessen for Shareville. Siden vi startet for 3 måneder siden har godt over 30 000 nordiske investorer delt porteføljene sine. Bra! Da begynner vi å nærme oss noe som forhåpentligvis utgjør en forskjell for mange mennesker i lang tid fremover, og gir oss muligheten til å få pengene våre til å vokse.

Fabian Grapengiesser,

Administrerende direktør og grunnlegger av Shareville

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer