Dette bruker vi pengene våre på.

Sist gang jeg skrev her fortalte jeg om Nordnets inntekter og hvordan vi tjener penger. Det virket som at det var av interesse for mange her på Transparent bloggen. Mulig det er like interessant å få vite hvordan andre tjener penger på oss, altså hvordan kostnadene våre fordeles?

Diagrammet over har jeg lånt fra rapporten om bærekraft i den siste Årsrapporten. De siste par årene har vi hatt med en ny del – Citizenship – som viser hvilke ulike deler av samfunnet som får en del av den økonomiske veksten vår, og hvor store delene er i forhold til hverandre.

Leverandører

Den største kakebiten går til leverandørene våre. I 2014 representerte dette omtrent 310 millioner NOK. Fordi tjenestene våre leveres på internett er så klart bedrifter som leverer systemlisenser og servere blant våre største leverandører. Men blant leverandørene våre er også utleierne av kontorene våre i Oslo, Stockholm, København og Helsinki, strømleverandører, ulike konsulenter, rengjøringsbedrifter, eventselskap og reklamebyråer – for å nevne noen.

Ansatte

Den nest største gruppen er de ansatte. Deres lønn er en av våre viktigste poster. Vi må tilby konkurransedyktige lønninger for å få konkurransedyktig kompetanse i retur. I 2014 betalte vi nesten 250 millioner NOK i lønn til de ansatte. Det er først og fremst de ansatte som leverer Nordnets verdi og lønnen vi gir dem bør gå hånd i hånd med verdien de gir oss.

Skatt

En annen viktig del går til skatt i de landene vi er til stede. I 2014 betalte vi drøyt 70 millioner NOK i skatt og indirekte også til sosiale enheter i våre nordiske land.

Utdeling av utbytte

En annen viktig gruppe er aksjonærene våre. Det er selvsagt å gi tilbake til de som tror og satser på oss. Til syvende og sist er det generalforsamlingen som hvert år bestemmer hvordan foregående års overskudd skal fordeles. Forslaget fra styret er at 170 millioner NOK av overskuddet for 2014 skal deles ut til aksjonærene, resten investeres på nytt i selskapet og finansierer drift som skal betale leverandører, lønn, skatt og gi utbytte til aksjonærene til neste år igjen.

Så nå vet dere i grove trekk hvordan vi tjener penger og hvordan andre tjener penger på oss. Har du et ønske om hva jeg skal blogge om neste gang, kan du legge til et ønske under.

Snakkes!

Jocob Kaplan

CFO, Nordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer