Gå til hovedinnhold

Den sterkeste følelsen

Mange føler kanskje at korreksjoner er de sterkeste bevegelsene i markedet, men det er nok bare fordi man sitter skjevt og taper penger. De voldsomste bevegelsene kommer når vi er i et bullmarked. Grådighet overgår frykt, beviset finner man i de lange grafene. 

I dag kom meldingen om at Hellas mest sannsynlig kommer til enighet med EU innen utgangen av April og det satte i gang et nytt rally på de europeiske børsene. Shorterne blir vist ingen nåde.

DNB handler over 140 kroner, og har aldri vært høyere i sin levetid. Det er faktisk den veien det skal gå, hvis man legger til grunn at befolkningen vokser, DNB er norges største bank og vil ha en naturlig vekst hvis de ikke gjør store feiltrinn. Sterkt boligmarked og lave renter, gjør at risikoen blir mindre og mindre. Det er surrealistisk å tenke på at denne var verdt 20 kroner i 2009, ettersom befolkningen og kundeveksten ikke har steget 700% i samme periode. Det sier vel noe om å kjøpe når frykten rår, og selge når faren er over.

Pareto er ute med en salgsanbefaling på Aker Solutions før de legger frem resultatet for første kvartal. De frykter forsinkelser, som er selve hovedproblemet for selskapet. Prosjektene de leverer er komplekse, og det skal mye til for at de er “on time, on budget”. Pareto mener aksjen skal til 40 kroner, og mener PE 15 på forventet inntjening er alt for høyt i en slik utfordrende bransje.

Vi får se hvordan Wall Street klarer seg i kveld. Det skal vel mye til for at det knekker nå etter en sterk sesjon i Asia og Europa, men aksjer skal ikke være lett.

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer