Gå til hovedinnhold

Arctic Aurora LifeScience – et av Nordnets aller beste fond så langt i 2017

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Aktive selskapsvalg fungerer for Arctics unge helsefond Arctic Aurora LifeScience. Det globale helsefondet utmerker seg som et av Nordnets aller beste fond uansett kategori – både siste måned og hittil i 2017. «Aktive aksjevalg fungerer i et marked med høy aktivitet og flere selskapssammenslåinger,» sier forvalter Dr. Torbjørn Bjerke.

Med over 25 års erfaring fra global farma og som forvalter i svenske AP3-fondene, har henholdsvis Dr. Torbjørn og Ulrica Bjerke hatt en god start på fondet Arctic Aurora LifeScience. Fondet leverte blant de beste i løpet av 2016, og har i 2017 rykket fra sin konkurrenter.

Med en avkastning på 15.2% (pr 10.03) ligger fondet den siste tiden vekselvis som nummer en og to på Nordnets oversikt over beste fond. Blant fondene på øvre del av listen ligger flere bioteknologi og helsefond, og det er ingen tilfeldighet at det er nettopp disse som utmerker seg noen måneder inn i det nye året.

– 2016 ble et urolig år, med stor usikkerhet knyttet til valgkampen mellom Trump og Clinton. Jeg ventet at Trump skulle være positiv for sektoren, og det har vist seg å være riktig, sier Torbjørn Bjerke.

Investeringer i utvalgte selskaper innen bioteknologisektoren komplementert med aktive posisjoner i store globale farmasiselskaper gir grunnlaget for høyt avkastningspotensiale med kontrollert risiko. «Risk er relativt», sier Torbjørn Bjerke, men fondet har mindre svingninger enn det man ser på typiske fond innen bioteknologi.

– Vi selekterer mye og legger vekt på innovative selskaper. De største selskapene med høyt prisede, gamle produkter går vi ikke inn i, sier forvalteren.

På spørsmål om hvem fondet passer for, svarer Torbjørn Bjerke kjapt «Alle kan kjøpe Arctic Aurora LifeScience,» men han legger også til at du må kunne være forberedt på svingninger.

– Langsiktighet er viktig. Dette vil svinge basert på usikkerhet, oppkjøp og innovasjon, men sektoren er inne i en spennende fase med muligheter for mange gjennombrudd i årene som kommer, sier en godt fornøyd Bjerke.

Torbjørn Bjerke og teamet bak Arctic Aurora LifeScience kan du møte på Nordnet Live onsdag 15. mars. Les mer om Torbjørns syn på Trump og helsepolitikk i artikkelen Trump går mot nytt prestisjenederlag.

 

 

Arctic Aurora Lifescience er et aksjefond som investerer i globale bioteknologi og farmasiselskaper. Fondet ledes av tidligere porteføljeforvalter i det svenske AP Fonder, Ulrica Bjerke, og Dr. Torbjørn Bjerke, begge med 20 års erfaring fra markedet. Arctic Aurora LifesScience ble lansert i mai 2016 med ulike andelsklasser for valuta.

Tidligere resultater i Arctic Aurora Lifescience er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning avhenger av markedet, fondsforvalters dyktighet, fondets risikonivå, kostnader mm. Avkastningen i fondet kan til tider være negativ og kan for dette fondet variere betydelig innenfor ulike perioder.

Kilde: Internt for Arctic Aurora LifeScience Class A per 10.03.2017. Arctic Aurora LifeScience Class I, Morningstar Bransjefond Helsevern som nummer 1 målt på hhv. YTD 2017, 3- og 6 måneder. Arctic Aurora LifeScience nr 22 blant 15 186 fond på morningstar.no pr 10.03.2017

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer