Gå til hovedinnhold

STØH kapital – Porteføljeoppdatering Uke 45

STØH kapitals oppdatering etter de første 8 ukene:

Da skoleduellen startet i september var vi lite diversifisert og satt med en liten kontantbeholdning relativt til de andre gruppene. Da markedet falt i slutten av september hadde vi med andre ord en suboptimal risikoprofil og vi falt ned på en sisteplass. Vi så dermed behovet for å endre strategi for å hente oss inn igjen. I uke 44 gikk vi opp 2,7%, hvor vi sikret oss en 12 plass.

Tiden fremover:

Fremover satser vi på en mer diversifisert strategi. Foreløpig har vi en markeds-nær portefølje, hvor vi er tungt eksponert mot oljesektoren. Equinor og Aker BPtar opp om lag 30 % av porteføljen. Med en oljepris på rundt 90 dollar p/boe og fremdeles høye gasspriser, satser vi på at dette vil kunne gi oss god avkastning fremover.

I tiden fremover ønsker vi å sitte med den beholdningen vi har foreløpig, og ikke komme med noen videre justeringer. Dette hovedsakelig, fordi vi går inn i en periode hvor det blir vanskeligere å bedrive aktiv forvaltning.Porteføljen består også av en relativt stor kontantbeholdning. Grunnen til dette er at vi ikke ønsker å ha 100% markedseksponering i en noe usikker periode. Vi har troen på at vi med en markeds-nær portefølje vil kunne sikre oss god avkastningog klatre tilbake, uten å ta for mye risiko.

Kristine Bertelsen, Kommunikasjonsansvarlig

Niklas Hartvigsen, Leder

Følg STØH Kapital sin utvikling på Shareville.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer