Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Svake impulser fra USA og Asia. Stabil oljepris

Nasdaq indeksen falt over en prosent onsdag kveld, mens Dow Jones indeksen la på seg 0,1 prosent. Mao. var det teknologiaksjene som tynget markedet i går, noe de for øvrig har gjort de siste to ukene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,5%, eller innenfor intervallet [-0,7, -0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,5 prosent i snitt i går.

Nasdaq indeksen falt over en prosent onsdag kveld, mens Dow Jones indeksen la på seg 0,1 prosent. Mao. var det teknologiaksjene som tynget markedet i går, noe de for øvrig har gjort de siste to ukene. Adobe (-4,4%), NVIDA (-3,7%), Facebook (-3,3%) og Apple (-3%) var blant de største selskapene på taperlistene, mens flyselskapene American Airlines (+5%) og United Airlines (+4,1%) utmerket seg på den positive siden.

En rekke oljeselskaper, deriblant Occidental Petroleum (+8,7%), Exxon Mobil (+4,3%) og Chevron (+2,9%) steg også markant etter solid oljeprisoppgang siste døgn.

Investorenes oppmerksomhet var rettet mot FED og deres rentebeslutning. Renten ble som ventet holdt i ro på null prosent. I tillegg ble det signalisert at rente vil ligge på samme nivået frem til 2023.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -1 prosent i snitt mandag morgen.

Investorene i Asia hadde fokuset rettet mot FEDs rentebeslutning. Når det er sagt, økt salgspress i teknologisektoren i USA forplantet seg til Asia i dag. Utenom det var det få andre retningsdrivende nyheter å ta tak i fra regionen.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 41,7 dollar per fat, opp 0,1 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,1, mens 30-års renten i USA ligger på 1,44 prosent.

Oljemarkedet har holdt seg relativt stabilt gjennom natten. Aktørene venter nå på utfallet av dagens OPEC+ møte. Det ligger ikke i kortene at partene vil endre den gjeldende kuttavtalen på nåværende tidspunkt, men det kan godt komme signaler om at så vil skje dersom markedsforholdene skulle svekke seg ytterligere. Dvs. så lenge kampen mot COVID-19 viruset ikke er vunnet, vil dette legge et naturlig press på oljemarkedet også.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
17.09.2020 08:49

Takk for dine morgenrapporter, jeg leser dem nesten hver dag.
Men kunne du eller en annen i Nordnet gi noen kommentarer til valutamarkedet fra tid til annen, spesielt fremtidsutsiktene for USD/NOK og EUR/NOK. Valutabevegelsene har ofte større betydning enn aksjekursene!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
17.09.2020 09:37

Hei Einar. Takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg kan godt legge til en linje eller to om valutamarkedet i morgenoppdateringen. Dvs. på fast basis. Hilsen Roger