Gå til hovedinnhold

2016 – grafisk sett

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Julen står for døren og 2016 er i ferd med å ebbe ut. Hva er da mer naturlig enn å gjøre et grafisk dypdykk i vårt arkiv i et forsøk på å oppsummere året. Og bare så det er sagt; vår iboende skepsis til prognostisering har ikke blitt mindre i lys av de «oddsbombene» som har materialisert seg gjennom året. Det er her nok å nevne Brexit, Trump, oljeprisen, Leicester og Brann (i omvendt rekkefølge i forhold til relevans og betydning).

For Norges del kan vi oppsummere året som gjennomsnittlig, ettersom vi har hatt hodet i fryseboksen (oljemarkedet) og beina i stekeovnen (boligmarkedet). Utenfor landets grenser er det sentralbankene som styrer «showet», samtidig som utfallet av presidentvalget i USA har bidratt til ny og uventet optimisme i aksjemarkedet.

I årets siste grafpakke sveiper vi ellers blant annet innom bilparken i USA for hundre år siden, Sveriges Riksbank, LIBOR, boligprisene i Sandnes, fiskeoljebrøken, Prosafe, Rick Astley og intimsåpe. At vi for første gang i historien sender ut Holberggrafene til våre 10.000 mottakere på en torsdag kan tolkes som en respons på nordmenns stadig økende iver etter å forlenge helgen med fredagsfri.

Vi i Holberg Fondene takker våre kunder og samarbeidspartnere for godt samarbeid gjennom 2016. Vi har i år valgt å støtte Kirkens Bymisjon i deres arbeid for å gi et verdig liv og en meningsfull jul til mennesker som trenger vår felles omsorg.

God jul.

SE HOLBERGGRAFENE

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer