Gå til hovedinnhold

Utbytte-
­guiden 2022.

Få oversikt over vårens utbytteaksjer.

Utbytteaksjer er populære siden de tillater passiv og stabil inntekt for aksjonærer. Hvis utbyttet reinvesteres, kan det gi enda større utbytte til neste år. Som igjen kan reinvesteres året etter. Dette kan være en enkel og smart strategi for deg som investerer langsiktig i aksjer.

På denne siden har vi samlet nyttig informasjon om utbytteinvesteringer og strategier. Du kan når som helst finne frem til utbytteaksjer i våre aksjelister ved å sortere på utbytte.

Merk at dette er ment som inspirasjon og ikke må anses som investeringsanbefalinger.

Bli kunde
  • Lær mer om utbyttestrategier.

  • Få oversikt over utbytteutbetalinger og ex-datoer.

  • Finn informasjon og inspirasjon til å bli en bedre utbytteinvestor.

  • Handle utbytteaksjer med Aksjesparekonto eller Investeringskonto Zero.

Nyheter og kunnskap.

Lær mer om utbytte, investeringsstrategier og mye mer.

name_-gravity-_AdUs32i0jc-unsplash.jpg
Hva er utbytteaksjer?

I dette innlegget på børsskolen går vi nærmere inn på hva utbytte faktisk er. Du får også vite mer om begreper relatert til utbytte, og hvor du finner informasjon om hvert enkelt selskap sin utbyttepolitikk.

Attraktive utbytteaksjer på Oslo Børs.
Attraktive utbytteaksjer på Oslo Børs.

Bjørn Erik og Mads har besøk av Christoffer Callesen, forvalter i aksjefondet Fondsfinans Utbytte. Tema er utbyttestrategier og attraktive utbytteaksjer på Oslo Børs.

section_utgytteguiden_blog-penpapir.jpeg
Hvorfor er utbytteaksjer lønnsomt?

Selv om de lange statsrentene er på vei oppover, er investeringer i utbytteaksjer fortsatt veldig god butikk. Rentene vil gå opp og ned på sikt, men solide utbyttemaskiner vil gi deg som investor stabil avkastning på sikt, skriver investeringsøkonom, Mads Johannesen.

Grunnleggende om utbytteaksjer.
Grunnleggende om utbytteaksjer.

Investeringsøkonom, Mads Johannesen, gir deg en innføring i hva utbytteaksjer er, og hvilke fordeler og ulemper det er at selskaper utbetaler utbytte.

Section_utbytteguiden_penger_770x460.jpeg
Månedlig kontantstrøm med utbytter.

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av en populær utbytteinvestor. Du får et innblikk i investeringsstrategien til en kunnskapsrik utbytteinvestor.

section_utgytteguiden_blog-stems.jpeg
Utbyttefond - lavere risiko, samme avkastning.

Er du ute etter en investering som normalt gir mindre svingninger enn aksjemarkedet for øvrig, men like god avksastning? Da kan utbytteaksjer, utbyttefond eller utbytte-ETFer være aktuelt.

Landkreditt_utbytteguiden_770x460.png
Utbytte skal være forutsigbart.

Landkreditt Forvaltning er mer enn gjennomsnittet opptatt av å investere i selskaper som betaler utbytte - og har etablert seg som en nisjeforvalter med fokus på utbytteselskaper.

section_utgytteguiden_blog-handshake.jpeg
Utbytteaksjer som en del av strategien.

Utbytte er en andel av overskuddet i selskapet som utbetales til en medeier/aksjonær. Det gjør at du som satser på utbytteaksjer må tenke litt annerledes enn andre. Her ser vi på hva som kjennetegner en utbytteinvestor.

Secton_utbytteguiden_yield_770x460.jpeg
Hva er utbytteaksjer priset til i dag?

I anledning utbyttesesong har Mads Johannesen utarbeidet en liste over selskaper som tilfredsstiller kravene til å være konsistente utbytteaksjer. Denne listen består av blant annet av bank, men kommer til å utvides hvert eneste kvartal.

Podcast

Hør på denne #pengepodden-episoden med fokus på utbytteinvesteringer.


Shareville.

Nordens største nettverk av influencere innen sparing og investering.
Lær av andre og få aksjeinspirasjon fra andre vellykkede utbytteinvestorer.
Ta del i utbyttegruppen. Utbytteaksjer for langsiktig sparing. 

Svar på vanlige spørsmål.

Dette må du vite om risiko og avkastning.

Dette er ikke og skal ikke tolkes som en investeringsanbefaling eller anmodning om å tegne, kjøpe eller selge verdipapirer. Når du tar en investeringsbeslutning må du basere den på din egen vurdering og ta hensyn til dine mål og din økonomiske situasjon.

Det er alltid risiko forbundet med investeringer i finansielle verdipapirer. Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Historisk utvikling er ingen garanti for fremtidig avkastning.