Opp

Del:

Fra partneren vår Holberg Fondene

Holberg Norge

Invester i et fond som eier en del av din hverdag. Fjorårets avkastning til kundene i Holberg Norgelenke til et annet nettsted var 28 %*.

*Avkastningstall per 31.12.2016

Finne de riktige selskapene

- Vi mener det er viktigere å investere i de riktige selskapene enn å velge sektor sier forvalter Robert Lie-Olsen. Det er ikke viktig om Oslo Børs er i all-time-high eller ikke. Det som betyr noe er om verdiene aksjemarkedet setter på de enkelte selskapene står i forhold til inntjeningen og forventet kontantstrøm. Fokus i markedet endrer seg stadig og det er svært vanskelig å vite på forhånd hva neste tema blir. Vårt råd er å investere langsiktig fremfor å prøve og være smartere enn markedet på kort sikt.

Holberg Norgelenke til et annet nettsted har en aktiv andel på over 70 %, som er den høyeste av samtlige Norge-aksjefond på Oslo Børs (Bloomberg). Lønnsomhet, balanse og prising er essensene i vår arbeidsmetodikk sier forvalter Tony Fimreite. For oss er det viktigere å unngå taperne enn å finne vinnerne.

- Vi har gjort en rekke tilpasninger for porteføljen i fondet gjennom de siste årene. Vi ønsker å eie kvalitetsselskaper til en fornuftig pris med en sterk balanse, sier forvalter Lie-Olsen, Selv om vi kjøper kvalitetselskaper er ikke porteføljen dyrere enn markedet. Holberg Norge består av 25 børsnoterte selskaper.

Er du ikke kunde fra før? 
Her åpner du en kontolenke til et annet nettsted med BankID på noen få minutter.

Forvalternes metode

Forvalterne fokuserer på selskaper med en høy kapitalavkastning fordi dette ofte henger sammen med en sterk markedsposisjon. Vi vil at ledelsen og styret skal samme fokus som oss; langsiktig verdiskapning og rasjonell bruk av kapital. Vi investere uavhengig av indeks, og ser på nedsiden i en aksje før vi vurderer oppsiden. Lønnsomhet, balanse og prising er essensene i arbeidsmetodikken sier Fimreite, og porteføljen til Holberg Norgelenke til et annet nettsted reflekterer hvilke selskaper vi mener har en attraktiv prising i dagens marked.

FAKTA OM FONDET 
Fondets navnHolberg Norge
UCITSJa
Lanseringsdato28.12.2000
Forvaltningsavgift1,50 %
Minste tegningsbeløp100 kroner
ForvaltereTony Fimreite og Robert Lie Olsen
Mer om fondetNøkkelinformasjonlenke til et annet nettsted

Investeringsfilosofi aksjefond

  • Aktive forvaltere
  • Langsiktighet
  • Selskapsfokus

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.