Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 37- 2023 #SNI

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 37- 2023 #SNI

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Stolt-Nielsen, som er blant ukens norske tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Kom i gang med Investtech: Daglig leder Christian Sveen Harto holder et grunnleggende introduksjonskurs i teknisk analyse og Investtechs analyseplattform torsdag 14. september. Webinaret er gratis og det vil under økten være mulighet for å stille spørsmål i chat-funksjonen. Les mer og meld deg på her!

Morgenrapport 11. september

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1266 poeng, noe som er en oppgang på 0.3 prosent. Indeksen har med dette steget ni av de siste 11 dagene. For uken som helhet viste indeksen en endring på +0.0 prosent.

Hovedindeksen ligger i en svakt stigende trendkanal på mellomlang sikt. Kursen har ikke ligget høyere siden august i fjor og nærmer seg nå motstanden ved 1280-1287 hvor børsen toppet ut i fjor. Skulle børsen stige over 1287 poeng vil et kjøpssignal på lang sikt utløses. Ved reaksjon ned har børsen flere ganger bunnet ut mellom 1142 og 1185 poeng, der det nå er støtte. En svakt stigende eller sidelengs utvikling indikeres videre.

Den kortsiktige hausseindeksen ligger på 39 poeng og den langsiktige er på 47 poeng. Det indikerer at det er en overvekt av pessimister blant de kortsiktige investorene på Oslo Børs, mens det er ganske jevnt mellom optimister og pessimister blant de langsiktige investorene.

Sammenstilt med at børsen de siste månedene har steget, viser hausseindeksene en negativ divergens. I hausseindeksene teller alle aksjene likt, mens de i Hovedindeksen er vektet etter markedsverdi. En negativ divergens i haussen viser at de store, tunge aksjene har steget, mens flertallet av aksjer har falt. Det svekker trendbildet.

Det er meldt 75 handler fra meldepliktige direktører, styremedlemmer og andre innsidere siste måned. Det er bra opp siden sommerferien og perioden med andrekvartalsrapportering, slik man kunne forvente. Gjennomsnittet for de siste fem årene er imidlertid over 100 handler på månedsbasis, og nåværende aktivitet er den laveste på minst fem år. Innsiderne som handler er overveiende positive, med en kjøpsandel siste måned på 83 prosent, men den lave aktiviteten trekker noe ned.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Fredrik Dahl Bråten.

Ukens aksje: Stolt-Nielsen

Stolt-Nielsen har gitt salgssignal fra en liten toppformasjon og viser en fallende trend på mellomlang sikt. Ved første øyekast anses aksjen ikke positiv. Den algoritmiske Totalanalysen, der både kort, mellomlang og langsiktig teknisk analyse teller med, i tillegg til innsidehandler, gir imidlertid aksjen 71 poeng, langt over 50 som er grensen for ren kjøpsanbefaling. Og kvantitativt rangeres aksjen blant de 10 prosent sterkeste på Oslo Børs ifølge faktordiagrammet.

En titt på de andre diagrammene viser at det langsiktige trendbildet er positivt og at det er god støtte i overkant av 240 kroner, drøyt ti prosent ned. Med det er den kortsiktige analysen som virkelig utmerker seg. Der har Stolt-Nielsen bunnet ut, gitt kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon og ligger inne i en stigende trendkanal. Positiv volumbalanse forsterker det fine trendbildet og tilsier en videre oppgang. Bryter aksjen over den kortsiktige motstanden ved 273 kroner, er det ingen ny motstand på kort sikt, og vi må over 20 prosent opp for å finne motstand på lengre sikt. Med bare 13-14 prosent månedlige kurssvingninger anses risikoen i Stolt-Nielsen som moderat, ned mot lav.

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer