Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 35 – 2021 #KID

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 35 – 2021#KID

I ukens WebTV ser vi på det tekniske bildet av OSEBX og Kid, som ligger blant ukens norske tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs. Sendingen avsluttes med å se på våre nye faktordiagrammer som skal bidra til å forstå en aksjes kvaliteter på en god måte!

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 30. august

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1165 poeng, noe som er en oppgang på 0.6 prosent. Dette var sjette dag på rad at indeksen steg. Uken som helhet ga en oppgang på 2.8 prosent.

Indeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det er ingen motstand over dagens nivå, og videre oppgang indikeres. Det ligger støtte ved 1140 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 57 poeng, opp 4 poeng siste uke, mens den langsiktige ligger ganske uforandret på 51 poeng. Hausseindeksene indikerer at det er en liten overvekt av optimister på Oslo Børs på kort sikt, mens det er likevekt mellom optimister og pessimister blant de langsiktige investorene.

Handelsaktiviteten blant innsiderne har vært lav i forbindelse med ferieavvikling og kvartalsrapportering. Den siste måneden er det meldt bare 58 innsidehandler i selskapene notert på Oslo Børs, mot et gjennomsnitt på like under 100 per måned det siste året. Kjøpsandelen er 84 prosent, og innsiderne sender fortsatt signal om tro på kursoppgang i egne selskaper. Nå som mange selskaper har rapportert Q2-tallene, bør vi snart se en økning i aktiviteten fra innsiderne.

August og september har statistisk vært to av årets svakeste måneder for Oslo Børs. Spesielt småselskaperhar gjort det svakt i denne perioden. Forskjellene mot de andre månedene av året er ikke større enn at det ligger innenfor statistiske usikkerhetsmarginer, men det er likevel et svakt negativt moment.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden, men nå å ha en større andel av store selskaper i porteføljen enn ellers i året.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl

Ukens aksje: Kid

Kid ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften.Aksjen har marginalt brutt ned gjennom støtten ved cirka 122 kroner. Etablert brudd vil indikere videre nedgang.RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned.RSI-kurven viser en fallende trend, noe som er et tidlig signal om mulig vending ned også i kursen.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer