Kl 16.10: Vil Syria føre til varig oppgang i oljeprisen?

Oslo Børs klarer ikke å reise seg, og det kan være et signal på at aktørene har blitt mer forsiktige. Oljeprisen er opp $1.6 siden i går, på spekulasjoner rundt et angre på Syria. Dette klarer ikke å friste investorer inn i oljeaksjene, der alle kursene nå er i minus. Jeg tror ikke et to-dagers angrep på Assad regime, vil forstyrre verdens oljehandel, og ser derfor ikke en varig oppgang i oljeprisen som et naturlig utfall av dette. På den annen side, seg jeg hvor fristende det er for de som spiller denne på longsiden å skremme shorterne inn på egen banehalvdel.

Forrige mandag, den 19. august, skrev jeg om Funcom og hvordan den kan bevege seg i forkant av nyheter. Da blåste aksjen gjennom 2 kroner, og la seg på 2.19 kroner. Akkurat nå handles aksjen opp ytterligere 14% til 2.55 kroner. Dette er en type aksje der man skal følge med på volum og momentum, og spille den deretter.

Prioriterte obligasjonseiere har akkurat sagt ja til oppsplitting av REC. Det går vel ikke lenge før den er over 3 kroner igjen, og skulle markedet begynne å klatre tor jeg denne går i tetposisjon.

Denne filmen kan være interessant. Flere kjente regissører har laget en film om The Federal Reserve, med tittelen – “Money for Nothing”

Oppdatering kl 16.10: Consumer Confidence kom inn på 81.5 mot ventet 79. Det er et sterkt tall, og tyder på at den viktigste økonomiske faktoren i USA, nemlig privat forbruk, går lysere tider i møte. Dog tror jeg ikke det er nok til å snu det negative sentimentet vi opplever i dag. Bombing av Assad regime, vil henge over markedet helt til torsdag. Da har nemlig David Cameron trommet sammen det britiske parliamentet for å spørre om tilsagn til å gjennomføre militære operasjoner. Skulle jeg vedde på en utvikling de neste to dagene ville jeg sagt; Aksjer ned, oljeprisen opp.

Her gjør man kanskje lurt å ikke eie for mye aksjer i det hele tatt, og ventet til man får sterkere signaler på at risikoen er svekket.

Statoil har steget mer enn indeksen og andre oljeselskaper i dag. Det kan skyldes hva som helst, men husk at mange fond bruker denne som en proxy på andre trades. Ettersom oljeprisen stiger, så må de kanskje ha riktig eksponering mot sektoren, og da er det lett å bare ta den mest likvide og minst volatile av oljeaksjene.

REC gjorde et byks etter aksepten fra obligasjonseierne, men dessverre ødelegger et svakt totalmarked.

Jeg har lagt ut en liten recap fra førstekvartalstallene til Selvaag Bolig på LinkedIN siden.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
28.08.2013 15:08

Lurer på en ting angående REC. Hvis man kjøper REC idag og sitter på de. Hvor har man aksjer når selskapet splittes. I Solar delen eller Silisium delen? Alle snakker jo mest om Solar biten så det er kanskje der man skal satse pengene sine etterhvert. Kjenner jeg ikke helt har blitt klok på hva som er det beste caset i denne aksjen.