En god uke er over!

Etter en god uke i aksjemarkedet, er det ikke problematisk at noen velger å ta gevinst. De røde kursene i dag representerer ikke frykt, men snarere rebalansering. Frykt ser helt annerledes ut.

Hvis du skal bli grepet av tvilen, er det viktig å huske på at vi har tre uker igjen av Januar, som er den desidert sterkeste måneden for aksjer. Hvis man ikke er investert nå, lurer jeg på hva som skal til for å eie aksjer. Riktignok er det ikke alt som vokser inn i himmelen (EMGS ned 3 kroner på en uke), men sliter man med aksjeplukking er det bare å eie indeksen eller indeksfond. Brikkene faller på plass nå, og jo høyere børsen stiger jo mer aggresive må fondsforvalterne være.

Det nytter ikke å lure på hva naboen gjør, for det vet vi allerede. Denne uken var den nest sterkeste i historien når det gjelder tegninger i aksjefond. Tygg på den. $22 milliarder i nytegninger. De pengene skal brukes i markedet, for ellers kan ikke forvalterne gi deg avkastning.

God helg med en liten digresjon: Husker dere for et halvt år siden, da Mark Zuckerberg på vegne av Facebook, kjøpte en storpost på over 200 mill aksjer som de ansatte kunne selge i markedet? Det ble gjort på kurs $19. Nå går Facebook aksjen på $32, og ligger kun $6 under noteringskurs.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer